Zelenjavna kitajska rižota po moje
Na drobno narežemo čebulo in jo pražimo v ponvi, v kateri smo prej segreli olivno olje. Na rahlo prepraženi čebuli dodamo na trakove narezane bučke in počasi, na malem ognju, pražimo....
bučke s paradižnikom in mocarelo
priprava Pekač obložimo s peki papirjem. Pečico segrejemo na 200 °C. Paradižnik (gl. izboljšanje) in mocarelo narežemo na drobne kockice. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Bazilikine...
bučke s smetano in parmezanom
priprava Bučke očistimo in zrežemo na drobne kocke. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. V globlji ponvi segrejemo olje, na katerem zlato rumeno prepražimo sesekljano čebulo...
bučkine polpetke
priprava Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Naribane bučke in sesekljano čebulo stresemo na sredo čiste kuhinjske krpe. Vogale združimo, potem pa jih zvijamo, da iz zelenjave izitisnemo...
Vegetarijanska pica
Testo: 1. 200 ml mlačne vode, sladkor, žličko moke in kvas z metlico gladko zmešamo. Pustimo vzhajati, da skoraj podvoji svoj volumen. 2. Kvas prilijemo k moki, dodamo olje in pričnemo...
Rižota »Očistimo hladilnik«
1. V vrelo, slano vodo stresemo riž in ga skuhamo al dente (približno 20 minut). Riž lahko skuhamo v naprej in ga shranimo v hladilniku, zato uporabimo »Parboiled« riž,...