Slano pecivo s sirom
Predjedi - www.kulinarika.net1. Margarino narežemo na koščke in jo dobro zmešamo med moko. Dodamo še skuto in začimbe ter vse skupaj dobro pregnetemo. 2. Ko dobimo gladko in trdo testo, ga damo za pol ure v hladilnik....
Pita z radičem in gobami
Glavne jedi - www.kulinarika.netTesto: Neolupljen krompir skuhamo, ohladimo, olupimo in stlačimo. Dodamo ga moki in zgnetemo v mehko in gladko testo (po potrebi dodamo margarino ali mleko). Damo v plastično vrečko...
Polnjeni žepki
Predjedi - www.kulinarika.netJajca skuhamo in jih narežemo na kocke, prav tako tudi kisle kumarice in olive. Sir naribamo, česen sesekljamo. Vse sestavine vmešamo v kislo smetano, dodamo začimbe ter dobro premešamo....
Pršutov kruh
Iz sestavin za testo zamesimo gladko testo (podobno kot za potico). Pustimo ga počivati 45 minut do ene ure, da vzhaja. Nato ga razvaljamo približno na debelino prsta. Razvaljano testo...
Pizza z rukolo
Ostale jedi - www.kulinarika.netMoko presejemo v skledo in na sredi naredimo jamico. V jamico zdrobimo kvas, dodamo sladkor, malo mlačne vode in jo narahlo prekrijemo s tanko plastjo moke. Ko kvasec naraste, moko...
listnato testo z različnimi nadevi
Pizza "fukci": razvaljamo listnato testo in ga namažemo s kečapom po celem. Potresemo z origanom in potresemo po celi površini z naribano šunko in sirom (kot pri pici). Zvijemo...
Nadevan domači kruh
Sladice in peciva - www.kulinarika.netKvas, sladkor, žlico moke in mlačno vodo damo v posodo ter pustimo, da vzhaja. Maso primešamo moki, dodamo sol in pivo ter mesimo, da dobimo gladko testo. Pustimo vzhajati 15 minut....
Pizza moje mame
Testo: v posodo damo moko, vanjo naredimo jamico. V jamico damo kvas, malo tople vode in malo sladkorja. Ko kvas naraste, damo v moko olje in sol in zgnetemo. Pustimo, da vzhaja. Nato...
Tarte tune
Predjedi - www.kulinarika.netPladenj prekrijemo s peki papirjem in nanj položimo 3 plasti listnatega testa. Testo napikamo z vilico in ga namažemo z gorčico. Na tanke rezine narežemo paradižnik in ga položimo na...
Slane palčke
Listnato testo odtalimo, ga razvaljamo in narežemo na centimeter široke trakove. Trakove nato poljubno obložimo: - s slanino - potresemo s sirom - premažemo z rumenjakom in smetano...