Cigare
Za nadev zmešamo skuto in nasekljan peteršilj. Posolimo. Testo prerežemo tako, da dobimo trikotnike. Na testo damo žlico nadeva, ga razporedimo ob stranici ter zvijemo proti ožjemu...
Skutin namaz s sadjem
Sadje zmečkamo z vilicami ali ga zmeljemo. Zmešamo s skuto, dodamo sladkor, cimet in malo limoninega soka. Namažemo na rezine svežega ali popečenega kruha ter okrasimo s sadjem.
Pikanten skutin namaz
Skuto,gorgonzolo in mehko maslo damo v mešalnik in zmešamo. Posebej na drobno sesekljamo peteršilj(lahko tudi drobnjak) in ga na rahlo umešamo v maso, ki jo nadevamo v primerno posodico...
Bučni namaz
Skuto, sol in bučno olje zmešamo. V to zmes vmešamo še nasekljane bučne pečke in namaz je pripravljen. Namažemo ga lahko na kruh ali krekerje, tekne pa tudi sam ali z zelenjavo (paradižnik,...
Poletna solata "Ala fasulas"
Paradižnike razpolovimo, jih nasolimo in popramo z zelenim poprom. Dodamo čajno žličko nepasirane skute, pokapljamo z olivnim oljem in dekoriramo z narezanim drobnjakom.
Sadna skuta v vlečenem testu
Vlečeno testo razvaljamo na 2 do 3 milimetre debeline (najbolje kar med dvema peki papirjema). Testa pride toliko, da ne pokriva celotnega velikega pekača. Nato testo premažemo z marmelado...
jogurt s špinačo
priprava V posodi pristavimo vodo za blanširanje špinače. Špinačo očistimo (gl. opozorila), operemo in odcedimo. Špinačo stresemo v krop in blanširamo le toliko časa, da se sesede....
jogurtova omaka z mangovim čatnijem
priprava Mlado čebulo očistimo in narežemo na drobne koščke. Koriander operemo, otresemo do suhega in osmukamo. V skledo stresemo skuto, narezano mlado čebulo, osmukan koriander, mangov...
belušna zelena s kozjo skuto
priprava Steblom belušne zelene porežemo spodnji beli del in zgornji listnati del, da dobimo 10 do 15 centimetrov dolga stebla, ki jih olupimo. Poprova zrna stremo. Timijan osmukamo....
fige s kozjo skuto in medom
priprava Kozjo skuto in med gldko zmešamo z vilicami. Lešnike (gl. izboljšanje) grobo sesekljamo. Zrele, a čvrste fige očistimo, potem pa vsako križno zarežemo, a le toliko, da se četrtine...