- Iskali ste:
-paprika x
-rum x
smetana x
limone x
Limonin sladoled
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSmetano stepemo s sladkorjem. Nad soparo stepamo jajca, sladkor in vanilijo, da lepo naraste, biti mora toplo. Pazimo, da ni pretoplo in nam ne zakrkne. Odstavimo in še cca. 5 minut...
Melonina granita po moje
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMelono očistimo in narežemo na kose in damo v multipraktik. Dodamo pomarančno lupino, pomarančni in limonin sok ter sladkor ali sladilo. Ko vse sestavine zmeljemo, dobimo zelo tekoč...
Rolada z jabolčno skutinim nadevom
Jajca ubijemo in ločimo rumenjak od beljakov. Beljake stepemo v trd sneg. Sladkor, vanilijev sladkor, 4 žlice mrzle vode, 4 rumenjake in ščep soli penasto zmešamo z mešalcem. Moko presejemo...
Artičoke s sirovim nadevom
Predjedi - www.kulinarika.netArtičokam z nožem odstranimo vrh, približno 2 do 3 cm. Odstranimo vse iglice, ki so mogoče ostale. Steblo odrežemo tako, da samostojno stojijo pokonci. V večji posodi zavremo dovolj...
Bananin sladoled
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBanane in sladkor v prahu zmeljemo. Dodamo sok ene limone. Sladko smetano ter vanilijev sladkor trdo stepemo. Smetano narahlo zmešamo z bananami. Maso postavimo v zamrzovalnik in počakamo,...
Marelične sanje
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSladko smetano čvrsto stepemo, nato dodamo jogurt in limonin sok, da dobimo gladko kremo. Marelice iz kompota narežemo na manjše kocke, 2 polovički pa prihranimo za dekoracijo. V kozarce...
Gogina alpska torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netTesto: Zmiksamo rumenjake sladkor in maslo, dodamo mak, drobtine in na koncu sneg beljakov. V okrogel pekač(24 cm)damo peki papir, vlijemo testo in pečemo 15 do 20 minut.Z zobotrebcem...
Slivova torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPenasto stepemo jajca s sladkorjem. Rahlo vmešamo moko in kakav. Damo v pomaščen pekač in pečemo na 180 stopinjah okoli 20 minut. Biskvit ohladimo. Stepemo smetano. Skuto premešamo...
Jagodna torta z jogurtovo - skutno kremo
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJajca, sladkor in nekaj soli gosto penasto zmešamo in nato dodamo limonino aromo. Posebej zmešamo moko in pecilni prašek, presejemo na jajčno peno in rahlo umešamo. Pečico segrejemo...
Namaz iz prekajene skuše z melba toastom
Predjedi - www.kulinarika.netFilejem prekajene skuše odstranimo kožo in vse kosti. Meso natrgamo na manjše kose. V skledo multipraktika damo meso skuš, skuto, kislo smetano, limonin sok, janeževo žganje, sol, poper,...