Melancani s porom in siri
Glavne jedi - www.kulinarika.netMelancana prerežemo po dolžini in ju v slanem kropu blanširamo par minut. Por zrežemo na širše trakove. Melancana izdolbemo in meso sesekljamo. Por prepražimo na olivnem olju in dodamo...
Porova juha po moje
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netPor prerežemo na četrtine po dolgem in ga razrežemo počez, da dobimo majhne koščke. Obvezno operemo, ker lahko vsebuje majhne kamenčke ali pa zemljo. Narezan por vsujemo v posodo v...
Lososove culice
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netRibje meso z vilicami ali roko natrgamo na majhne koščke. Por narežemo na tanke kolobarje in primešamo ribi, začinimo s koriandrom (če nimamo svežega ali zamrznjenega, uporabimo peteršilj),...
Porova pita
Predjedi - www.mojirecepti.comPor očistimo in narežemo na kolobarje. Prepražimo ga na olju. Skuto premešamo in ji dodamo rumenjake, ohlajen por ter sol. Vse skupaj dobro premešamo. Iz beljakov stepemo sneg in ga...
Spomladanski zavitki z mesom rakcev
Ostale jedi - www.kulinarika.netNa olju hitro prepražimo čebulo in vso zelenjavo, da zelenjava uvene (par minut), na koncu dodamo gobe in narezano meso rakcev. Potem primešamo še sojino in ribjo omako. Zmešamo vodo,...
Goveji zrezki s porom
Glavne jedi - www.mojirecepti.comZrezke narežemo na tanke trakove in ju na olju popečemo. Prilijemo malo vode in dušimo toliko časa, da se meso zmehča. Por operemo in zrežemo na kolobarje. Ko je govedina mehka, dodamo...
Losos z zelenjavo
Glavne jedi - www.mojirecepti.comBučko, por in korenje operemo, narežemo in na hitro pokuhamo v vreli vodi. Češnjev paradižnik operemo in zavijemo v alu folijo. V pečici jih pečemo 20 minut na 180° C. V ponvi segrejemo...
Oslič s porom
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPor dobro operemo in narežemo na približno 1 cm debela kolesca. Za par minut ga stresemo v slano vodo, nato ga odcedimo. Osličeve fileje operemo, osušimo in narežemo na nekoliko večje...
Puranji zrezki s porom
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPor operemo in razpolovimo, da dobimo 4 kose. Vsakega naprej ovijemo s šunko, nato pa še s puranjim mesom. Solimo, popramo. Spnemo z zobotrebci in opečemo na olju, da postanejo zvitki...