Ocvrt piščanec
Glavne jedi - www.kulinarika.netPiščanca operemo in razrežemo na poljubne kose. Vse začimbe za marinado zmešamo (česen in peteršilj sesekljamo) ter natremo piščanca. Potem damo meso za nekaj ur v hladilnik. Ko je...
Ribje pletenice z nadevanim krompirjem
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netVsak file razrežemo po dolžini tako, da dobimo tri približno enako široke trakove. Iz treh trakov naredimo pletenico, ki jo z zgornje strani pokapamo z limoninim sokom in začinimo s...
Tatarska omaka po moje
V multipraktik ubijemo jajce, dodamo sol, poper, limonin sok in gorčico. Z najvišjo hitrostjo mešamo. Nato zelo počasi vlivamo (ampak res zelo počasi) olje. Ko se zmes zgosti, smo dobili...
Holodnik
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netRdeči pesi skuhamo, ohladimo in olupimo - vodo prihranimo. Jajce skuhamo " v trdo", ga ohladimo in narežemo na kockice. Kumaro olupimo in narežemo na majhne kockice. Čebulico,...
Piščanec po florentinsko
Pripravimo marinado. Zmešamo sok ene limone, 2 žlici olja in začimbe (razen soli). Marinado polijemo po filejih in jih v njej pustimo 2 uri; vmes večkrat obrnemo. Po 2 urah damo fileje...
tunin tatarec
priprava Jajca pristavimo v hladni vodi, zavremo, odstavimo in po 8 minutah odcedimo. Čebulo olupimo in narežemo na tanka kolesca. Paradižnik in olupljeno kumaro narežemo na drobne...
Morska plošča v gorčični omaki s šerijem
Ribe in morske jedi - web-kulinarika.si1. Ribe operite, obrišite, pokapljajte z limoninim sokom in omako vorčester. Začinite jo s soljo in poprom ter jo postavite za 15 minut v hladilnik. Maslo po porcijah segrejte v ponvi...
Ostriž za sladokusce
Ribe in morske jedi - web-kulinarika.siOstriževe fileje mariniramo 1 uro v mešanici limonovega soka, olivnega olja, soli in popra. Potem jih obrišemo, pomokamo, pomočimo v stepena jajca in zlato rumeno zapečemo na maslu....
Goveji jezik po moje
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa segretem olju razpustimo sardele, dodamo čebulo, kapre, peteršilj, česen, poper, lovor, klinčka, orešek, limonin sok, vinski kis, solimo ter zavremo. Jezik, do mehkega skuhan v rahlo...
Nadevana piščančja bedra
Glavne jedi - www.kulinarika.netŽemljo zrežemo na kockice, prelijemo z malo vročega mleka in dodamo stepeno jajce. Masa mora biti precej kompaktna, zato dodamo mleko po občutku. Dodamo maslo, sesekljana dišavna zelišča,...