- Iskali ste:
-paprika x
peteršilj x
-limone x
30-45 x
Omaka iz zimske buče
Buči odstranimo lupino in semenje in jo narežemo na kockice. Olupimo čebulo, jo nasekljamo in pražimo, da postekleni. Nato dodamo nasekljan česen, samo da zadiši in potem takoj dodamo...
Nadev
Kruh zdrobimo na zelo majhne koščke (tudi skorjo). Na olju prepražimo čebulo in česen, dodamo mleto meso in prepražimo. Ohlajeno meso stresemo na zdrobljen kruh, potresemo s peteršiljem...
Polnjeni lignji z rižem
Lignje očistimo in jim odstranimo glave in lovke. Lovke sesekljamo in po navodilih iz vrečke skuhamo riž. Na olivnem olju prepražimo čebulo, da ovene. Dodamo sesekljane lovke in počakamo,...
Pasta genovese
Česen olupimo in ga damo v mešalnik, dodamo lističe sveže bazilike, malo peteršilja in sol. Mešamo in prilivamo olivno olje. Ko se omaka razredči, dodamo mlete pinjole. Skuhamo špagete...
Radičeva pisana solata s semeni
Očistimo ter operemo zelenjavo, dodamo fižol, semena, marinado in vse dobro premešamo. Če semena vsaj 10 minut namakamo, so bolj sočna in tudi bolj okusna.
Bučni ocvrtki
Bučke naribamo prav na drobno, jih posolimo in malo pustimo, da spustijo vodo. Nato jih ožmemo, dodamo jajca in začimbe, na koncu dodamo zdrob (jaz ga dam po občutku). Pustimo, da se...
Zelenin zrezek
Na olivnem olju prepražimo drobtine, dodamo strt česen in peteršilj in odstavimo. Masi primešamo nariban Zbrinc. Zeleno narežemo na 1/2 centimetrske kolobarje in jo dušimo na z vodo...
Omaka z grahom in peteršiljem
V kozico vlijemo toliko olja, da je dno pokrito. Takoj za tem dodamo moko in premešamo ter pustimo par minut, da porumeni. Ta čas v vroči vodi raztopimo zelenjavno kocko. Tekočino prilivamo...
Gobovi zrezki
Gobe zmeljemo z mesoreznico. Na olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo gobe in jih dušimo tako dolgo, da se sok posuši. Ohlajene gobe solimo, popramo, dodamo jajce, česen in peteršilj...
Stročji fižol s toplimi kumaricami
Stročji fižol (svež ali zamrznjen) skuhamo. V tem času pripravimo toplo omako iz kumaric in kisle smetane. Na maščobi prepražimo čebulo in nato dodamo še česen, da zadiši. Zatem dodamo...