Polpeti z jurčki
Glavne jedi - www.kulinarika.net10 dkg jurčkov sesekljamo in jih popražimo na olivnem olju. V posodi dobro premešamo in pregnetemo meso, sesekljane in pražene jurčke, čebulo, česen, papriko, origano baziliko, prej...
Dober tunin namaz
Predjedi - www.kulinarika.netTunino zdrobimo, ji prilijemo stopljeno, vendar dovolj hladno margarino, dodamo kislo smetano, majonezo in gorčico. Vse skupaj dobro premešamo, tako da dobimo gladko zmes. Začimbe in...
Solata z mesnimi zvitki
Solate - www.mojirecepti.comStročji grah operemo in kuhamo v slani vodi približno 10 minut. 250 ml zelenjavne juhe zavremo in v njej kuhamo lečo približno 10 minut. Stročji grah in lečo odcedimo, prelijemo z mrzlo...
Polnjeni jajčevci
Glavne jedi - www.kulinarika.netBučke in korenček nastrgamo na multipraktiku (na rezance), damo v posodo in začinimo z omenjenimi začimbami - 3 zrni drobno sesekljanega česna ter sojino omako, olivnim oljem ter balzamičnim...
Lososovi kotleti z gobovo ribjo omako
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netSuhe jurčke pustimo stati eno uro v hladni vodi. Šampinjone operemo, osušimo in narežemo na lističe. Pripravimo lososove kotlete: z ostrim nožem iz sredine izrežemo hrbtenično kost,...
Zelenjavni namaz
Glavne jedi - www.kulinarika.netJajčka damo kuhati v trdo. Medtem na drobno naribamo korenček in kumarice, pretlačimo grah, dodamo majonezo in gorčico. Ko sta jajčka kuhana, jih dodamo v zmes, dodamo še po ščepec...
Marinirani škampi z žara
Glavne jedi - www.kulinarika.netOčistimo škampe, vendar pustimo koničke repkov. Pripravimo marinado, tako da peteršilj, koriandrove liste in baziliko drobno nasekljamo, dodamo ostale sestavine in na hitro premešamo....
Puran z omako iz jogurta
Glavne jedi - www.kulinarika.netOmaka: v manjšo posodico damo malo olivnega olja ter sesekljan česen, čebulo ter popražimo. Dodamo še nasekljan peteršilj. Ko je popraženo, dodamo jogurt in gorčico. Dobro premešamo...
biftek na žaru z zelenjavo in pikantno rukolino omako
predpriprava Pripravimo žar, zakurimo in primerno segrejemo oglje; gl nasveti in opombe. Temeljito očiščen goveji file zrežemo na 4 enako debele biftke. Koromača očistimo in razkosamo...
brstični ohrovt z zeliščnim solatnim prelivom
priprava V posodi pristavimo in zavremo vodo za kuhanje brstičnega ohrovta. Ohrovt očistimo; na odrezanem delu ga križno zarežemo. Ohrovt stresemo v krop, v katerem ga kuhamo približno...