Nadevani melancani
Glavne jedi - www.kulinarika.netMelancana očistimo, po dolgem prerežemo in izrežemo sredico. Položimo ju na naoljen pekač v mrzlo pečico nastavljeno na 200 stopinj. Medtem v ponvi na olju prepražimo drobno nasekljano...
Peresniki z začimbami
Glavne jedi - www.mojirecepti.comTestenine skuhamo v slani vodi, nato jih dobro odcedimo. Baziliko, meto, majaron in česen sesekljamo. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem prepražimo začimbe. Dodamo še narezan...
Mariniran kozji sir
Predjedi - www.kulinarika.netListke rožmarina in bazilike osmukamo ter jih skupaj z žajbljevim listom operemo, posušimo in drobno sesekljamo. Kozji sir narežemo na kockice, posujemo s sesekljanimi zelišči in grobo...
Sirno - ribji namaz
Predjedi - www.kulinarika.netInčunje filete razrežemo tako, da so trakci dolgi 2 - 3 cm. Vmešamo jih v mascarpone. Dodajamo kozji sir (preverjamo, da zmes ni preveč slana, najbolje je, da deluje kot da še potrebuje...
Špageti po moje II.
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netŠpagete skuhamo po navodilih na embalaži. Pizza šunko narežemo na kocke in jih popražimo na žlici jedilnega olja, dodamo topljen sir. Ogenj na štedilniku ne sme biti premočan. Ko se...
Hitre testenine
Predjedi - www.kulinarika.netMakarone skuhamo. Medtem ko se kuhajo, stopimo margarino in v vročo dodamo začimbe, sol in poper. Nekaj časa na nizki temperaturi kuhamo. Testenine odcedimo, nanje naribamo sir po želji...
Pšenični kruhki
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV skodelico vlijemo 2 dl alpskega mleka ter mu dodamo zvrhano žlico moke, žličko sladkorja ter kvas. Vse dobro premešamo. V drugo večjo posodo vsujemo 400 g moke ter takoj dodamo začimbe,...
Špageti kot pizza
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netŠpagete skuhamo v slani vodi al dente. Star kruh narežemo na 1 cm debele rezine in jih zložimo na pomaščen pekač. Premažemo ga z mešanico paradižnika (1/2 celotne količine, gorčice,...
Pesto za testenine
Omake in namazi - www.kulinarika.netV možnarju stolčemo sol, pinjole, česen in baziliko. Ko se vse to dobro stolče in postane homogena masa, dodamo parmezan, ovčji sir in olivno olje. Nato vse sestavine dobro premešamo...