Janež v smetanovi omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netJanež operemo, razrežemo na četrtinke, odstranimo trdo sredico in kuhamo v slani vodi približno 10 minut. Čebulo sesekljamo in jo v globoki teflonasti posodi (da se ne sprijema) popražimo...
Široki rezanci s pršutom
Glavne jedi - www.mojirecepti.comV slani vodi skuhamo široke rezance. Ko so kuhani jih dobro odcedimo. Šampinjone operemo in narežemo na lističe. Na olivnem olju popečemo šampinjone. Dodamo strt česen in sesekljan...
Široki rezanci s slanino
Glavne jedi - www.mojirecepti.comV slani vodi skuhamo široke rezance in jih dobro odcedimo. Slanino narežemo na rezance. Gorgonzolo narežemo na kocke. V ponvi popečemo slanino. Nato dodamo gorgonzolo, maslo, strt česen...
Široki rezanci z beluši
Glavne jedi - www.mojirecepti.comBeluše dobro očistimo, ter spodnji del narežemo na kolesca, vršičke pa prerežemo po dolžini. V posodici stepemo rumenjaka, sladko smetano in parmezan, ter dodamo sol in poper. V slani...
Špageti carbonara
Glavne jedi - www.mojirecepti.comŠpagete skuhamo v slani vodi. Slanino narežemo na majhne kocke. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem prepražimo slanino. Olje odlijemo, v ponev pa prilijemo sladko smetano. Dodamo...
Špageti s šampinjoni
Glavne jedi - www.mojirecepti.comV loncu zavremo vodo, jo solimo in ji dodamo prerezan strok česna. Prilijemo še olje ter dodamo špagete. Kuhamo jih dokler se ne zmehčajo, nato jih odcedimo. Slanino narežemo na majhna...
Njoki s pršutom in šampinjoni
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNa olivnem olju prepražimo na trakove narezan pršut. Ko je hrustljav, ga poberemo iz posode. Na istem olju prepražimo še šampinjone, narezane na lističe. Potresemo z moko in zalijemo...
Špinačni narastek
Špinačo operemo, jo nasekljamo in nato čez prelijemo krop terpustimo stati 1 - 2 minuti. Skupaj s špinačo zmešamo skuto, kislo smetano, jajci, na drobno nasekljano žemljo ali toast,...
Ječmenova kaša s tuno
Predjedi - www.kulinarika.netJečmenova kaša: v vrelo vodo, v kateri smo skuhali jušno kocko, damo ječmenovo kašo. Čas kuhanja je 15 - 20 minut. Tunina osnova: v ponvi na olivnem olju prepražimo nasekljano čebulo...
Polentini "muffini" z lisičkami
Glavne jedi - www.kulinarika.netPolento skuhamo v dvakratni količini vode po navodilih z vrečke. Topli dodamo dve žlici masla, parmezan, rumenjak, sol in poper. Po želji lahko dodamo tudi druge začimbe. Polento namažemo...