Ješprenova enolončnica
Enolončnice - www.mojirecepti.comJešprenj operemo in ga damo kuhat v hladno zelenjavno jušno osnovo. Solimo, dodamo sesekljan česen, lovor ter kuhamo 1 uro. Piščančje meso operemo in narežemo na manjše koščke. List...
Fižolova omaka
Omake in namazi - www.mojirecepti.comČebulo na grobo zrežemo in jo na maslu dušimo, da postekleni. Dodamo polovico kuhanega fižola in zmiksamo. Dodamo še drugo polovico kuhanega fižola, sol, poper, sesekljane kisle kumarice...
Kostanjev pire
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comV loncu zavremo zelenjavno juho, dodamo peteršilj, timijan in lovorov list. Zeleno olupimo, narežemo in damo v juho. Kuhamo 15 minut, nato jo odcedimo. Kostanj skuhamo v vodi in olupimo....
Krompirjeva juha z gobami
Juhe in zakuhe - www.mojirecepti.comČebulo sesekljamo in prepražimo na žlici olja. Dodamo na lističe zrezane šampinjone, na kocke zrezan olupljen krompir, korenček in steblo zelene. Dušimo 10 min, nato prilijemo vodo....
Piščančja juha
Juhe in zakuhe - www.mojirecepti.comPiščanca razrežemo na kose. Korenje, stebli zelene, čebulo, por in zelje operemo in narežemo. Česen olupimo. V loncu segrejemo olivno olje in na njem prepražimo kose piščanca. Dodamo...
Mesno - zelenjavna juha
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netZelenjavo narežemo. Vse sestavine damo v lonec in prelijemo z mrzlo vodo. Zavremo na najmanjši plinski rinki domačega štedilnika, nato kuhamo eno uro in ohladimo do te mere, da je varno...
Piščančja obara s klobučkom
Enolončnice - www.kulinarika.netNasekljano čebulo dušimo na žlici olja, približno 5 minut. Dodamo na manjše koščke narezane piščančje prsi in krompir, narezan na manjše koščke. Posolimo, popramo, dodamo lovor, timijan,...
Čista ribja juha iz ostankov
Vso zelenjavo drobno sesekljamo. V globokem loncu raztopimo maslo, dodamo čebulo, korenje, zeleno in gobe, pokrijemo in na blagem ognju dušimo 25 - 30 minut, da se zelenjava povsem...
˝Pijani˝ krap (sladkovodna riba)
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netKose krapa nasolimo, pomokamo v moki (zmešamo ostro in koruzno), olje segrejemo in opečemo kose krapa do polovice. Čebulo narežemo na malo bolj debele rezine, na 2 dl olja jo prepražimo,...
piščančja enolončnica z zelenjavo v pečici
priprava Piščanca razkosamo na četrtine, očistimo, oprhamo pod tekočo vodo in zbrišemo do suhega. V posodi segrejemo olje, na katerega s kožo navzdol položimo kose piščanca. Pečemo...