Glazirano korenje
Prikuhe in priloge - www.mojirecepti.comKorenje operemo, olupimo in ga po dolgem razpolovimo. Če je debelejše, ga še enkrat podolžno prerežemo. Nato ga narežemo na približno 3 cm dolge kose. Korenček damo v kozico in prilijemo...
Mesno - zelenjavna juha
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netZelenjavo narežemo. Vse sestavine damo v lonec in prelijemo z mrzlo vodo. Zavremo na najmanjši plinski rinki domačega štedilnika, nato kuhamo eno uro in ohladimo do te mere, da je varno...
Krompirjevo mesni golaž z gobicami
Enolončnice - www.kulinarika.net15 dag čebule nasekljamo na drobno in jo pražimo s čim manj olja, na majhnem ognju, da nam ne počrni prehitro. Ko je čebula rahlo zarumenela, dodamo 15 dag mesa, ki smo ga ravno tako...
Gobova juhca
PRIPRAVA JUHCE: Na olivnem Olju prepražimo česen in čebulo, ki jim nato dodamo zrezane gobe, solimo in dodamo polovico soka limone in zelišča. Malo podušimo, dodamo na koščke narezan...
Pirini zelenjavni hlebčki
Ostale jedi - web-kulinarika.sičetrt litra vode zavremo s soljo, poprom, maslom; vsipamo pirino moko in mešamo toliko časa, da se masa loči od lonca , ohladimo, nato pa postopoma vmešamo jajce . Zelenjavo narežemo...
Pisana polnozrnata štručka
Polnozrnate štručke prerežite in namažite z margarino. Spodnji del štručke obložite s šalotko ali čebulo, naribanim korenjem in s solatnimi listi. Nanje položite rezino šunke, potresite...
Domača gobova juha
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netČebulo narežemo na kockice, jo popražimo na maščobi, dodamo strt česen, žličko sladke paprike in zalijemo z vodo ali jušno osnovo. Dodamo narezane( po želji obarjene) jurčke, na kolobarje...
Boranja s piščancem
marmelina.siEnolončnica za vse ljubitelje stročjega fižola. S piščancem, namesto s svinjino (lahko pa jo naredite tudi brez mesa). Čebulo olupite in drobno nasekljajte. V kozici segrejte olje in...