Beluši z jajci
Predjedi - www.mojirecepti.comBeluše operemo, olupimo in jim odrežemo spodnji oleseneli del. Narežemo jih na 5 cm dolge kose in jih podolžno prepolovimo. Korenje operemo in narežemo na tanke pramene. Šunko narežemo...
Beluši z jajčno kremo
Predjedi - www.mojirecepti.comBelušem odrežemo spodnji trši del in jih olupimo. Po 10 belušev zvežemo skupaj in jih skuhamo v slani vodi, v katero smo dodali malo kisa. Kuhamo jih približno 30 minut. Nato jih dobro...
Beluši po florentinsko
Predjedi - www.mojirecepti.comBeluše dobro operemo in ostrgamo. Povežemo jih v šop in jih pokončno postavimo v lonec, prilijemo toliko hladne vode, da sega do belega dela belušev. Lonec pokrijemo. Po 15 min preverimo,...
Jajca z beluši
Predjedi - www.mojirecepti.comBeluše operemo in odrežemo spodnji oleseneli del. V slani vodi jih kuhamo 20 minut. Nato jih odcedimo in narežemo na majhne kocke. Jajca ubijemo, dodamo kislo smetano, sol in muškatni...
Beluši z jajcem in parmezanom
Predjedi - www.mojirecepti.comBeluše kuhamo v slani vodi približno 7 minut. Nato jih odcedimo. Jajce trdo skuhamo in olupimo. Beluše položimo na krožnik. Nanje naribamo trdo kuhano jajce in parmezan. Prelijemo z...
Solata iz belušev in jajc
Beluše zrežemo na kolesca, jih skuhamo, ohladimo in dodamo majonezo ter sesekljana jajca ter sol. Pustimo stati pol ure, nato ponudimo.
Beluši s siri
Glavne jedi - www.kulinarika.netBeluše nalomimo na cm do dva velike koščke in jih skuhamo v slani vodi ali sopari - odcedimo. Vodo prihranimo za zelenjavno juho. Ostanke sirov (več ko je različnih, bolj je okusno)...
Belušev namaz
Beluše očistimo, jim odrežemo trdi del in jih damo kuhat v osoljen, sladkan krop, kateremu smo dodali košček masla. V ločeno posodo damo kuhat 2 jajci. V multipraktik damo kuhane beluše,...
Beluševa torta
Predjedi - www.kulinarika.netNarezane beluše (približno 1-2 cm) skuhamo v slanem kropu. Nekaj vode prihranimo za mletje, nekaj belušev pa za okras. Panceto ali pršut narežemo na kockice ter dušimo, da spusti maščobo....
Musaka s šparglji
Krompir olupimo in ga narežemo na koščke (lahko skuhamo tudi neolupljenega in ga potem narežemo, sama imam rajši surovega, ker se obenem kuha in peče), solimo in popramo. V ponvi pražimo...