Zelenjavno ribji polpeti po moje
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netNa strgalnik na najmanjše koščke nastrgamo polovico bučke, jo solimo in pustimo stati 15 minut, da spusti odvečno vodo. Nato bučke ožamemo. Drobno naribamo tudi korenček in papriko...
Orada z blitvo
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netOčistimo ribo (ali se pustimo razvajati v ribarnici :) ) in jo nadevamo s česnom, ol. oljem, rožmarinom in rezinami limone. Nasolimo. Spečemo v pečici (če delamo za več oseb) ali v...
Moje testenine s tuno
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNajprej na olivnem olju prepražimo nasekljano čebulo, da zarumeni. Na čebulo stremo česen ter premešamo. Nato odcedimo olje iz tun v konzervi in jih stresemo v posodo s čebulo in česnom....
Zelenjavna juha s hrenovko in rižem
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netNa olivnem olju prepražimo čebulo, da postekleni. Nato dodamo strt česen samo toliko, da zadiši. Dodamo na koščke narezano zelenjavo, premešamo in malce prepražimo. Dodamo papriko v...
Vegi kosilo
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej jajčevce narežemo na kolobarje in jih posolimo, da se izloči voda. Nato jih spaniramo...moka, jajce, drobtine. Korenčke olupimo in jih položimo na srebrno folijo, polijemo z...
Lovčji golaž po podgursko
Tenstamo toliko časa, da gre kri od kosti ali udari ven iz mesa (zakrvca). Dodamo vode in sicer kolikor kil mesa, toliko vode. Vse to skupaj poskrbimo s feferoni ali rdečo papriko (mleto)....
Golaž iz ostrigarjev
Enolončnice - web-kulinarika.siOstrigarje razrežemo na tanke lističe; česen in čebulo seskeljamo. V srednje globoki posodi segrejemo olje in maslo. Dodamo čebulo in pražimo, da postekleni; zarumeneti ne sme, sicer...
Namaz iz rdečega fižola po mehiško
Namočen fižol skuhamo v ne preveliki količini vode, ki smo ji dodali lovorjev list. Kuhamo 30 do 40 min oz. po navodilih proizvajalca (lahko uporabimo tudi ekonom lonec, trajanje kuhanja...
Zelenjavni preliv za testenine
Omake in namazi - www.kulinarika.netNa olju opražimo česen. Dodamo začimbe (najbolje je uporabiti sveže) in malo premešamo. Dodamo narezan por, na kocke narezano korenje in bučke, narezane na kocke ali trakove. Zalijemo...
Pikantni telečji zrezki po cajunsko
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej pripravimo začimbe. V možnarju stremo poper, koriander in kumino. Dodamo pekočo mleto papriko, origano, baziliko, timijan in sol ter vse skupaj še enkrat dobro stremo in premešamo....