Lazanja po naše
Glavne jedi - www.kulinarika.netČebulo in meso pražimo v teflonski posodi brez olja. Korenček in gomolj zelene zmeljemo s paličnim mešalnikom in dodamo mesu. Vse skupaj osolimo, dodamo pelate in ostale začimbe. Dušimo...
Omaka bolognese
Omake in namazi - www.kulinarika.netV večjo posodo damo čebulo, korenček in zeleno, katerih naj bo približno enaka količina (številke pri sestavinah so okvirne). Dodamo še česen in dušimo, dokler zelenjava ne ovene. Nato...
Pasta alla puttanesca
Na olivnem olju prepražimo nasekljano čebulo in dodamo 3 večje slane filete, da se razpustijo med čebulo. Dodamo 3 žlice mezge, dobro pomešamo in zalijemo z belim vinom. Dodamo pelate...
Jambalaja
Ostale jedi - www.kulinarika.netChorizo narežemo na lističe in damo v večjo posodo za enolončnice. Dodamo nasekljano čebulo, na lističe narezano steblo zelene, na koščke narezano, očiščeno papriko, lovorjeva lista,...
Kus kus s tunino
Ostale jedi - www.kulinarika.netKus kus skuhamo po navodilu na embalaži. Čebulo prepražimo na olivnem olju, ki ga stisnemo iz tunine konzerve. Dodamo nariban korenček, tunino, strta stroka česna in vse skupaj zalijemo...
Musaka po grško
Glavne jedi - www.kulinarika.netJajčevce damo za eno uro v slano mlačno vodo, da izgubijo grenkobo. Medtem damo v večjo kozico dve žlici svinjske masti ter na njej prepražimo sesekljano čebulo, dodamo ji na malo narezano...
Bolognese "ala faulas"
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNa drobne kose narezano zelenjavo popražimo na olivnem olju. V drugi ponvici na olju popražimo meso, ga odcedimo in ga dodamo popraženi zelenjavi in dobro premešamo. Dodamo pelate,...
Kuskus s tunino v paradižnikovi omaki
Instant kuskus skuhamo po navodilih na embalaži in postavimo na toplo, da nabrekne. Medtem pripravimo tunino v omaki.Na oljčnem olju ovenemo sesekljano čebulo, ji dodamo naribano korenje...