Pečen mladi sir
Mlad kravji sir narežemo na centimeter debele rezine in ga popečemo z obeh strani brez maščobe na teflonu ali žaru. Posujemo ga z majaronom in po želji popopramo. Zraven ponudimo katerokoli...
Pijani ananas
Vino, kompot, vodko in energijsko pijačo imejmo pred pripravo napitka v hladilniku, da bo pijača hladna. Vse sestavine zlijemo in premešamo v večji posodi. Nalijemo v kozarce in domiselno...
Skuta po moje
Skuto zmešamo s smetano in dodamo papriko v prahu ter sol. In to je to. Namesto paprike lahko uporabimo tudi na drobno narezan svež drobnjak ali kaj drugega.
Francoski toast
Jajce razžvrkljamo in mu dodamo malo mleka ter cimet. Nato v to namočimo toast in ga damo v ponev. Ponev segrejemo z malo količino olja. Toast zapečemo do zlato - rjave barve (par minutk)....
Porova solata
Por narežemo na kolobarje, stresemo na cedilko in dobro operemo pod vodo. Odpremo pločevinko tune (ali kake druge ribe - stvar okusa) in vse skupaj zmešamo po okusu. Še malo postavimo...
Breskvina bovla
Vse sestavine zmešamo in dodamo ledene kocke.
Medeni napoj
V mleku raztopimo med in medeno žganje ter ponudimo.
Orehki - krema
Maslo, margarino in belo čokolado stopimo nad paro ali v mikrovalovki. Ko je tekoče, dodamo rum po okusu in sladkor v prahu, dobro premešamo z mešalcem, če je pretekoče, malo počakamo,...
Jogurtov kolač (enostavni)
Vse sestavine zmešamo. Nato to zmes damo v pekač, ki ga prej namažemo z margarino in posujemo z drobtinami. Pečemo 25 - 35 minut pri 180 - 190 stopinjah.
Sladoled s kavo
V posodico damo poljubno količino sladoleda in ga prelijemo z zelo vročo kavo. Kava je lahko katerakoli (bela, črna, kapučino,...). Sladoled je najboljše pojesti takoj, da se premeša...