Družinsko drevo - torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netTorto spečemo, oblikujemo in nadevamo po želenem receptu. Za izdelavo figuric uporabimo marcipan, ki ga različno pobarvamo in oblikujemo v želeno figurico. Ploščice z imeni naredimo...
Pecivo z Radensko
Sladice in peciva - www.kulinarika.netVse sestavine za biskvit zmešamo in pečemo 20 minut na 200 stopinjah. Ko je že skoraj ohlajeno, pecivo prelijemo s čokoladno glazuro.
Muffini z vročim čokoladnim srčkom
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz beljakov stepemo čvrst sneg. Rumenjake in sladkor stepamo v drugi posodi, medtem raztopimo jedilno čokolado s koščkom masla. Raztopljeno čokolado zlijemo k stepenim rumenjakom in...
Makove kocke
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJajca in sladkor penasto vmešamo ter dodamo mleko, mak, olje, zdrob, moko, rozine, jabolka, vanilijev sladkor, pecilni prašek in vse dobro premešamo ter vlijemo v namaščen in z moko...
Brizgani šarmerji
Beljak stepamo, dodajamo sladkor v prahu, nato maslo ali margarino in na koncu še moko. Dobimo homogeno maso, ki jo nabrizgamo na pekač. Najbolje s testomatom z nastavkom z zvezdico....
Pecivo brez imena
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBiskvit: jajca, sladkor in olje penasto umešamo, dodamo mleko, lešnike ter na koncu previdno vmešamo moko s pecilnim praškom. Spečemo v predhodno ogreti pečici pri 180 stopinjah (10...
Kavica za pocrkljat
Napitki - www.kulinarika.netKavo skuhamo v aparatu za kavo (expresso) in med tem ko se kuha, pripravimo mešanico iz sladkorja in začimb. Kuhano kavo takoj zlijemo na mešanico. Premešamo, da se sladkor stopi, potem...
Gosposki kolač
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMaslo stepamo, dodamo rumenjake in polovico sladkorja, drugo polovico stepemo posebej z beljaki. Obe masi rahlo združimo in primešamo lešnike, čokolado, moko s pecilnim praškom, cimet...
Nebesa
Ostale jedi - www.kulinarika.netDatlje nasekljamo in kuhamo skupaj s sladkorjem v 1/2 l vode nekaj minut. Dodamo limonin sok in želatino v prahu, dobro premešamo in ohladimo. Smetano stepemo in jo dodamo ohlajeni...
Ledeni srčki
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPenasto mešamo rumenjake, sladkor, vanilijev sladkor. Postopoma med mešanjem dodajamo izmenjaje olje, vodo in rum. Ko je masa dovolj penasta, umešamo s kuhalnico presejano moko, pecilni...