- Iskali ste:
-parmezan x
-majoneza x
-gorčica x
-testo x
Pomarančni sirup
Lupine 5 velikih pomaranč, ki smo jih predhodno dobro oprali, zmeljemo na mesoreznici. Zalijemo z litrom vode in pustimo stati 24 ur. Precedimo in ožamemo čez gazo. Dodamo 1 kg sladkorja...
Ubožni žepki
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMoko, maslo, sladkor, kvas in mleko zamesimo v čvrsto testo. Zavijemo ga v krpo in ga potopimo v mrzlo vodo kjer naj vzhaja 1 - 2 uri. Nato testo razvaljamo na 1/2 cm debelo in razrežemo...
Družinsko drevo - torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netTorto spečemo, oblikujemo in nadevamo po želenem receptu. Za izdelavo figuric uporabimo marcipan, ki ga različno pobarvamo in oblikujemo v želeno figurico. Ploščice z imeni naredimo...
Puranji zrezek - Migla
Glavne jedi - www.kulinarika.netPuranje zrezke potolčemo, popopramo, nasolimo in jih v olju popečemo. Ko zrezki dobijo zlato rumeno barvo in so skoraj pečeni, dodamo na male koščke narezan pršut. Mešamo, da se pršut...
Krem karamel
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZmešamo sladkor in jajca, dodamo vanilijev sladkor in na koncu mleko. V kozici na ognju prepražimo sladkor tako, da ga ves čas mešamo. Sladkor spremeni barvo in postane temno, temno...
Sables (gumbi)
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMaslo naj ima sobno temperaturo, pretlačimo ga z vilico, da se razpustijo morebitne grudice. Dodamo beljake in sladkor, vse skupaj dobro premešamo ter skupaj z moko zgnetemo v testo....
Amarena - sladki preliv
Omake in namazi - www.kulinarika.netVodo s sladkorjem zavremo, dodamo višnje in kuhamo še 1 - 2 minuti, na koncu dodamo še limonin sok. Še vroče nalijemo v kozarce in dobro zapremo.
Puran z jurčki in bučkami
Glavne jedi - www.kulinarika.netPuranje fileje v olivnem olju zlato - rumeno zapečemo, solimo, nato jih vzamemo iz posode (vok) in jih damo na toplo. Na rezine razrezane bučke in na lističe narezane jurčke popražimo...
Proja - Majda
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZgornje sestavine (brez 5 žlic olja) zmešamo. Maso pustimo počivati nekaj minut, v tem času segrejemo pečico in pekač na 220 stopinj. Ko je pekač segret (velik 20 x 30 cm), ga vzamemo...
Velikonočna potica
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMoko vsujemo v skledo, kvas damo vzhajati v nekaj žlic toplega mleka, kateremu smo dodali žličko moke in žličko sladkorja. Ko je kvas pripravljen, ga vsujemo v moko (v moki naredimo...