Piščančji kebab
Glavne jedi - www.mojirecepti.comV mešalniku zmiksamo koriander, meto, česen, čebulo, feferon, limonino lupinico, limonin sok, sol, poper. Nato prilijemo še olivno olje. Piščančje meso narežemo na koščke in ga za 1...
Špageti z zelenjavno omako
Glavne jedi - www.mojirecepti.comRdečo papriko operemo, prerežemo in odstranimo semena. Narežemo jo na kockice. Bučko in paradižnik operemo in olupimo ter prav tako narežemo na kockice. V velikem loncu zavremo vodo....
Polnozrnati pica mufini
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netMoko vsujemo v skledo, dodamo olje in sol. Kvas stopimo v malo tople vode, dodamo sladkor in pustimo, da vzhaja. Vzhajan kvas vlijemo k moki in dolijemo toliko vode, da je testo gosto...
pikantne bučke v olivnem olju
predpriprava Kozarca operemo in steriliziramo; gl. nasveti. V posodi pristavimo in zavremo kis, 7,5 dl hladne vode in žlico soli. Bučke operemo, očistimo in podolžno narežemo na 5 milimetrov...
Marinirani jajčevci in bučke
Ostale jedi - web-kulinarika.siBučke in jajčevce očistimo in zrežemo na 1 cm debele podolgovate kose. Jajčeve posolimo nekaj minut prej kot bučke, da sol izvleče iz njih grenki sok, potem jih dobro osušimo z vpojnim...
Svinjski rezanci z zelenjavo in sojino omako
Svinjino narežemo na rezance in jo popražimo na olju, dodamo na rezance narezano korenje, por, zeleno, papriko, bučke, stročji fižol in na hitro popečemo. Dodamo čili, šeri, sojino...
Rezanci z arašidi
Prikuhe in priloge - www.kuhajmo.comRezance skuhamo po navodilu na zavitku in jih dobro odcedimo. Medtem v zelo veliki ponvi ali voku segrejemo olje in 3 minute pražimo česen in čebulo, da se začneta mehčati. Dodamo papriko...
Piščanec po kitajsko
Glavne jedi - www.kulinarika.netBučke in kumarice umijemo in narežemo na cca 0,5 cm široke kolobarje, jih posolimo, popopramo in natremo s sesekljanim česnom in provansalskimi zelišči, zalijemo z žlico balzamičnega...