Pizza burek
Ostale jedi - www.kulinarika.netPekač namastimo z oljem in prekrijemo s plastjo testa, katerega rahlo premažemo z oljem in to še dvakrat ponovimo. Paradižnikov pire zmešamo s soljo, poprom in origanom ter rahlo premažemo...
Sirova torta s hrenovko
Ostale jedi - www.kulinarika.netUgnetemo testo (če je potrebno, dodamo še malo moke) in pustimo počivati pol ure. Potem ga okroglo razvaljamo in damo v pomaščen in z drobtinami posut model za torte (lahko tudi tistega...
Sirovi zvitki iz listnatega testa
Listnato testo odmrznemo in razvaljamo na debelino noževega hrbta. Testo namažemo s stepenim jajcem, obilno potresemo z drobno naribanim sirom, solimo in popramo. Nadevano testo zvijemo...
Mini sirovi bureki
Ostale jedi - www.kulinarika.netZmešamo jajca, skuto, sir, kajmak in kislo smetano, stopljeno mlačno maslo in posolimo po okusu. Potrebujemo okoli 7 plasti testa. 1 plast testa položimo na alufolijo (velikosti testa)...
Slano pecivo s sirom
Predjedi - www.kulinarika.net1. Margarino narežemo na koščke in jo dobro zmešamo med moko. Dodamo še skuto in začimbe ter vse skupaj dobro pregnetemo. 2. Ko dobimo gladko in trdo testo, ga damo za pol ure v hladilnik....
Zelenjavni zavitek
Glavne jedi - www.kulinarika.net1. Zmešamo kislo smetano in jajce. Sir naribamo. 2. Dva lista vlečenega testa položimo enega na drugega. Nanju naložimo zmrznjeno mešano zelenjavo. Prelijemo z mešanico kisle smetane...
Pizza "povšterčki"
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV moko naredimo jamico, vanjo nadrobimo kvas in potresemo z žličko sladkorja ter dolijemo malo tople vode in pustimo, da to naraste. Nato dodamo še sol, olje in preostalo vodo ter zgnetemo...
Ocvrta nabodala v pivovem testu
Sir, salamo in papriko narežemo na večje kocke, šampinjone pa dobro operemo pod tekočo vodo in jih osušimo. Sirove kocke lahko po želji potresemo s sladko oz. ostro papriko. Na nabodala...
Mini pizze
Predjedi - www.kulinarika.netRazvaljamo listnato testo (25 x 40) na dva dela. Zmešamo skuto, nariban sir, jajca, origano, in po želji še paradižnikovo omako, ki naj je ne bo preveč ter namažemo na testo. Na to...
Poletna quiche
Glavne jedi - www.kulinarika.netTesto: moko, maslo, sol in pecilni prašek dobro umešamo, dodajamo vodo, da dobimo gladko, čvrsto testo. Testo naj počiva 30 minut na hladnem. Na olivnem olju začnemo pražiti čebulo...