Toast s piščančjo salamo in kislo smetano
Za eno osebo/dva toast kruhka: odrežemo za en prst širok kolobar salame in ga razrežemo na majhne koščke. Primešamo dve žlici kisle smetane in dodamo dva ščepca vegete. Premešamo. Napolnimo...
Paradižnikova omaka za pico
Pasirane pelate zlijemo v kozarec. Dodamo sol, poper, origano, olivno olje in po izbiri malo čebule. Vse skupaj prevremo in omaka je pripravljena.
Nesramno dobri kruhki
Na prepečence namažemo pašteto (poljubna debelina), na tanko narezan por "nadrobimo" na pašteto, posujemo s krešo in na koncu še s semeni.
Odlična špinača
Špinačo segrejemo, nato dodamo drobtine in pustimo, da par minutk vre. Neprestano mešamo, na koncu pa dodamo še kislo smetano, ki jo lahko zamenjamo s trikotnimi sirčki ali sladko smetano...
Zdrava solata z jogurtom ala Mojca
Solati dodamo zdrobljen prepečenec in vse polijemo z jogurtom ter dobro premešamo. Solata je končana.
Knock Out
Ananas očistimo in ga narežemo na manjše koščke. Stresemo v plastično ali inox posodo ter prelijemo z vodko. Posodo dobro zapremo in spravimo v hladilnik za približno en teden. Po enem...
Paradižnikov namaz
Paradižnik narežemo na kose, ki jih nato zmeljemo v multipraktiku. Dodamo origano (po okusu) in baziliko (po okusu), strt česen in zelo na drobno sesekljano čebulo. Vse skupaj dobro...
Hrenova prikuha
Na olju prepražimo moko, dodamo hren in mleko (oz. vodo) ter začinimo. 2-3 minute pustimo kuhati, vmes mešamo, da se ne naredijo grudice. Če delamo z vodo, na koncu dodamo kislo smetano.
Začinjeno testo za cvrtje zelenjave ali mesa (Pakoras)
Moko večkrat presejemo, dodamo vse začimbe in toliko vode, da nastane gosto testo, v katerega damo koščke zelenjave ali mesa in ocvremo v olju.
Sadno-zelenjavna kašica
Surovo rdečo peso olupimo in jo narežemo na koščke, prav tako naredimo z jabolkom. Vse sestavine zmeljemo, po potrebi lahko malo sladkamo.