- Iskali ste:
-peteršilj x
-čokolada x
-krompir x
0-15 x
Vanilijeva krema
Pol mleka, jajce in moko razžvrkljamo v gladko maso. Drugo polovico mleka s sladkorjem zavremo in z metlico umešamo predhodno pripravljeno maso. Mešamo do vretja, da ne nastanejo grudice....
Korenčkovi tulipani
Korenček očistimo in okoli oboda štirikrat navpično zarežemo, kakor da bi špičili svinčnik (glej skico). Nato konec malo zarotiramo, da se v središču zalomi in odtrgamo. Postopek ponavljamo...
Sladko-kisli gres
Maslo, ščepec soli, nastrgano limonino lupinico in mleko zavremo. Odstavimo z ognja. Dodamo mlečni zdrob in kuhamo še 3 minute. Sladkamo po želji. Okrasimo s kakavom in narezano pomarančo...
Mlečni "nudlci"
Zavremo poljubno količino meka (ena porcija cca. 350 ml), mleko sladkamo in solimo (kakor za gres). Vanj zakuhamo rezance (nudlce) in postrežemo.
Pudingova krema s sadjem
V mleku zmeljemo banane in jabolka, da dobimo srednje gosto zmes, kateri primešamo puding v prahu. Vse skupaj vlijemo v kozico in kuhamo na zmernem ognju (kot navaden puding) dokler...
Pivsko testo
Jajci dobro stepemo, solimo, dodamo olje, pivo in moko. Zmešamo, da je masa gladka brez grudic, pred uporabo naj testo pol ure počiva.
Pirhi po črnogorsko
JAJCA SKUHAMO IN S FLOMASTROM /BARVA FLOMASTRA NI POMEMBNA/ OZNAČIMO ŽELENO BARVO
Omleta s pršutom in mocarelo
V ponvi segrejte žlico olja. Čebulo in papriko nasekljajte in pražite pet minut. Odstavite, vzemite zelenjavo iz ponve in obrišite maščobo. Stepite jajca in mleko, začinite s soljo...
Gosta zimska juha
Čez noč namočite fižol, ali uporabite konzervo. Namočen fižol odcedite in ga kuhajte v slani vodi. Očistite ohrovt in ga narežite na drobne koščke. Na olju prepražite na drobno narezano...
Naravno barvanje pirhov
Rožnati/lila/roza pirhi: - z vložene rdeče pese odlijemo tekočino, jo nekoliko razredčimo in v njej kuhamo ter ohladimo jajca. Lahko vzamemo polkilski paket zamrznejnih malin, jih odmrznemo,prilijemo...