Špageti na hitro
Skuhamo špagete, v tem času pripravimo omako: na olivnem olju prepražimo stisnjen česen, dodamo pasiran paradižnik in premešamo. Zalijemo z malo vode. Dodamo sesekljane olive in na...
Brezmesni bolognese
Najprej sojo polijemo z vročo vodo in počakamo, da se zmehča. Po približno 10 minutah jo odcedimo. V ponvi prepražimo čebulo, česen, dodamo sojo, sol! Na hitro prepražimo in dodamo...
Solata štirih fižolov
Fižolu, če je v konzervi, odcedimo večine vode in stresemo v večjo skledo. Paradižnik, papriko in čebulo narežemo na koščke velikosti fižola in dodamo v skledo. Dodamo nasekljan koriander,...
Lahek poletni preliv iz bučk
Na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo in narezano bučko. Dodamo na majhne koščke narezan paradižnik (najboljši je seveda zrel, domač paradižnik) in tudi na hitro prepražimo....
lahka niška solata
predpriprava Tunin file očistimo, oprhamo pod tekočo hladno vodo in obrišemo. V kozici pristavimo vodo za kuhanje jajc; vodo posolimo. Paradižnik očistimo in narežemo na krhlje. Te...
paradižnikova kremna juha s slivami
priprava Zelenjavno osnovo pristavimo in segrejemo. 4 pelate podolžno razpolovimo, ostale pa grobo narežemo. Belušno zeleno olupimo in drobno sesekljamo. Posušene paradižnike drobno...
bučkini zavitki s paradižnikom in sirom na žaru
priprava Pripravimo žar, zakurimo in primerno segrejemo oglje; gl nasveti. Bučke očistimo in podolžno narežemo na pol centimetra debele rezine. Po 2 rezini položimo navzkrižno in ju...
gratiniran opečen kruhek s paradižnikom in mocarelo
priprava Pečico segrejemo na 200 °C. Česen olupimo, pretlačimo in zmešamo z oljem. Kruhove rezine natremo s česnovo mešanico, nato pa jih v segreti pečici zlatorjavo opečemo. Paradižnik...
opečen kruhek z ostrigami
predpriprava Paradižnik olupimo, razkosamo na četrtine, razsemenimo in narežemo na kockice. Papriko razpolovimo, razsemenimo in narežemo na kockice. priprava Čebulo olupimo in narežemo...
makaroni s paradižnikom in parmezanom
priprava V kozici pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika. Čisto piščančjo juho pristavimo in segrejemo. Paradižnik za 20 sekund potopimo v krop, odcedimo, olupimo, razpolovimo,...