Knock Out
Ananas očistimo in ga narežemo na manjše koščke. Stresemo v plastično ali inox posodo ter prelijemo z vodko. Posodo dobro zapremo in spravimo v hladilnik za približno en teden. Po enem...
Paradižnikov namaz
Paradižnik narežemo na kose, ki jih nato zmeljemo v multipraktiku. Dodamo origano (po okusu) in baziliko (po okusu), strt česen in zelo na drobno sesekljano čebulo. Vse skupaj dobro...
Zdrava bananina omletka brez moke
V posodi razžvrkljamo jajca, dodamo zmečkano banano in premešamo, da se banana enakomerno razporedi. Sladimo in dodamo cimet ter na koncu še toliko otrobov, da je masa dovolj gosta....
Hrenova prikuha
Na olju prepražimo moko, dodamo hren in mleko (oz. vodo) ter začinimo. 2-3 minute pustimo kuhati, vmes mešamo, da se ne naredijo grudice. Če delamo z vodo, na koncu dodamo kislo smetano.
Začinjeno testo za cvrtje zelenjave ali mesa (Pakoras)
Moko večkrat presejemo, dodamo vse začimbe in toliko vode, da nastane gosto testo, v katerega damo koščke zelenjave ali mesa in ocvremo v olju.
Tofu s sadjem
V mikserju zmešamo 1/2 banane, borovnice ali kakšno drugo sadje, košček tofuja, malo sladke smetane. Zalijemo z jabolčnim sokom in zmeljemo.
Namaz iz oreščkov
Najprej zmeljemo oreščke in semena, da dobimo fino mleto snov. Dodamo cimet, skuto in kislo smetano oz. jogurt in ponovno zmešamo maso. Če je masa pregosta, dodamo še malo kisle smetane...
Čokoladno pecivo iz mikrovalovke
Najprej v eni posodici zmešamo moko, sladkor in kakav, v drugi pa jajce, mleko in olje. To mešanico z metlico vmešamo med suhe sestavine. Po želji dodamo še kapljico ali dve vanilijevega...
Rojal masa
Beljak stepemo z vilico, dodamo 100 g sladkorja, premešamo, dodamo limonin sok, gustin in preostali sladkor. Poljubno pobarvamo in okrasimo.
Gel za pisanje
Skupaj zmešamo limonin sok in vodo. Zmešamo sladkor in gustin in počasi dolivamo tekočino (limono in vodo), damo na ogenj in kuhamo, dokler ne zavre oz. se zgosti. Poljubno pobarvamo...