Omaka iz bučk in kislih kumaric
V voku ali ponvi prepražimo nasekljani mladi čebuli in pustimo, da se podušita. Dodamo na kocke narezani bučki, kisle kumarice, knorr kocko in pol žličke vegete. Dušimo na srednjem...
Tortilje, ki se stopijo v ustih
Čebulo sesekljamo in jo prepražimo na olju, dodamo narezane paprike, solimo, dodamo origano in baziliko, malo zalijemo z vodo in dušimo tako dolgo, da se paprika zmehča. Piščanca narežemo...
gratinirane bučke in škampovi repki
predpriprava Baziliko, meto in origano osmukamo in drobno sesekljamo. Zmešamo jih z drobtinami, mleto rdečo papriko in 20 grami drobno naribanega sira. Škampove repke na hitro splaknemo...
peresniki, ovčji sir in črne olive v solati
predpriprava V večjem loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin. Olive razkoščičimo. priprava Ko voda zavre, jo posolimo, potem pa vanjo stresemo testenine. Skuhamo jih na zob. Solatni...
Piščančji zrezki z gorgonzolo in treviškim radičem
Piščančje prsi narežemo na zrezke in jih začinimo. Na maslu jih popražimo in potem zalivamo z vinom. Ko so zrezki že skoraj pečeni, dodamo cele liste radiča in pokrijemo, da se dušijo....