Pasta alla puttanesca
Na olivnem olju prepražimo nasekljano čebulo in dodamo 3 večje slane filete, da se razpustijo med čebulo. Dodamo 3 žlice mezge, dobro pomešamo in zalijemo z belim vinom. Dodamo pelate...
Cesarska solata
Krompir olupimo in razrežemo na koščke. Skuhamo ga do polovice, nato pa ga damo na pekač obložen s peki papirjem, solimo in zapečemo do zlato - rumene barve. Očistimo solato in ji dodamo...
Jegermaister za neučakane
Vse sestavine damo v večji lonec ali steklenico s širokim vratom, steklenico zapremo in postavimo v TEMO za 3 tedne. Večkrat pretresemo. Po treh tednih precedimo in po potrebi razredčimo...
Dagnji z omako
Dagnje predhodno dobro skrtačimo ter operemo in zavržemo odprte školjke. Na maslu ali olju prepražimo čebulo (ali šalotko) in česen. Dodamo dobro opran in zrezan por, korenje, narezano...
jagnječja zarebrnica na žaru s pekočo metino omako
priprava Pripravimo žar, zakurimo in primerno segrejemo oglje; gl. nasveti. Meto osmukamo in narežemo na tanke rezance. Čilija očistimo in zrežemo na tanka kolesca; zelo pekoča semena...
goveji biftek z beluši
priprava Beluše očistimo in zrežemo na 3 do 5 centimetrov velike koščke. Čebulo olupimo in zrežemo na kolesca. Korenček očistimo in zrežemo na kolesca. V ponvi segrejemo olivno olje,...
pekoči široki riževi rezanci z govejim filejem
predpriprava V posodi pristavimo in zavremo dobra 2 litra vode. Očiščen goveji file zrežemo na tanke rezine. Česen in šalotko olupimo ter grobo narežemo. Čilije podolžno razpolovimo,...
somov file in zelenjava v belem vinu
predpriprava Soma očistimo (gl. nasveti) in filiramo, pri čemer pazimo, da ne poškodujemo kože. Korenček ostrgamo in zrežemo na zelenjavne rezance. Ribji osnovi prilijemo vino, potem...
makaroni, beluši in tunina v solati
priprava V ozkem loncu pristavimo in zavremo vodo za kuhanje belušev. V loncu pristavimo in zavremo vodo za kuhanje testenin. Beluše položimo v krop in kuhamo približno 10 minut. Krop...
makaroni, češnjevci in parmezan v solati
priprava V loncu pristavimo in zavremo vodo za kuhanje paradižnika: Česen olupimo in drobno sesekljamo. Zeleni poper odcedimo, oprhamo pod tekočo hladno vodo in še enkrat odcedimo....