Hladna čokoladna torta z jagodami
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBiskvit: Iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjake penasto umešamo s sladkorjem in vodo, da masa naraste in se zgosti. Z žlico počasi umešamo moko s pecilnim praškom, potem pa še sneg...
Jagodni zavitki
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comJabolko olupimo na naribamo. Jagode operemo in narežemo na koščke. V ponvi segrejemo maslo, dodamo jabolko. Vse skupaj prepražimo. Dodamo še sladkor, cimet, jagode in mandljeve lističe,...
Pita z jagodami
Testo: moko in maščobo zdrobimo v enakomerno zmes. Dodamo ostale sestavine in toliko vina (ki daje piti izvrsten okus) ali tekočine, da lahko zamesimo testo. Testo naj počiva na hladnem...
Božanska jagodno - čokoladna torta
Pečico segrejemo na 220 stopinj, vse sestavine za testo damo v globoko posodo in zmešamo ali zmeljemo z multipraktikom v gladko maso. Zmes vlijemo na pomaščen tortni model premera 24...
Torta Lara
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZa testo ločimo beljake od rumenjakov. Iz beljakov naredimo sneg. K beljakom dodamo sladkor in stepamo, da se sladkor raztopi, dodamo olje in vodo ter moko in pecilni prašek. Biskvit...
Jagodna rezina na hitro
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJajci stepamo dobro minuto. Dodamo vodo in povečamo hitrost stepanja ter stepamo tako dolgo, da se vidijo sledi stepalnika. V večji skledi zmešamo ostale sestavine v gladko maso. Počasi...
Zelena in roza rolada
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz beljakov s počasnim dodajanjem sladkorja stepemo trd sneg, primešamo rumenjake, olje, za jagodno rolado rdečo in za kivijevo zeleno jedilno barvo (po občutku in okusu), na koncu...
Biskvit presenečenja
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPenasto vmešamo jajca in sladkor. V zmes presejemo moko in jedilni škrob, ter previdno premešamo. Testo vlijemo v kvadratast model obložen s peki papirjem in pečemo na 225 stopinjah...