Sladki skutni žličniki
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comRozine namočimo v jabolčni sok, da se napnejo. Zamrznjene jagode napol odtalimo. Nekaj jih prihranimo cele. Preostale zmešamo s sladkorjem. V lonec damo jagode in sladkor in pustimo...
Jagodne rezine
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPenasto stepemo jajca, sladkor in limonino aromo. Rahlo primešamo presejano moko, škrob in pecilni prašek. To vlijemo v pekač, obložen s peki papirjem. Pečemo 25 minut pri 180 stopinjah....
Muffini z jagodami
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV eni skledi zamešamo moko, pecilni prašek in sodo bikarbono. V drugi pa 100 g sladkorja, maslo, smetano, jogurt in razžvrkljano jajce. Suho mešanico (iz prve sklede) dodamo v drugo...
Skutino pecivo z jagodami
Sladice in peciva - www.kulinarika.netRumenjake, sladkor in vanilijev sladkor penasto umešamo, dodamo sneg in moko, v kateri je primešanega polovica pecilnega praška. Pečemo 25 minut pri 180 stopinjah in sicer v velikem...
Jagodna torta s skuto in kokosom
Za testo kremasto stepemo jajca skupaj z vročo vodo. Sladkor zmešamo z vanilinim sladkorjem, ga počasi dodamo jajčni zmesi in še mešamo. Moko zmešamo s pecilnim praškom in škrobom ter...
biskvitna rolada s skuto in jagodami
več kot 45 minut - www.gurman.eupriprava Pekač obložimo s peki papirjem, ki naj sega čez robove pekača. Pečico segrejemo na 200 °C. Biskvitno testo. Beljake stepemo v čvrst beljakov sneg, ki mu postopoma, po žličkah...
skutini cmoki z marcipanovim nadevom
priprava Maslo penasto umešamo, potem pa mu dodamo ožeto in pretlačeno skuto (gl. pojasnila), jajce in naribano limonino lupino. Zmes stresemo k presejani moki in ugnetemo gladko testo....
Jagodna kremna torta
Testo Beljake in vodo stepemo v trd sneg. Med stepanjem mu postopoma dodajamo sladkor v prahu in vanilin. Nato umešamo še rumenjake in moko presejano s pecilnim praškom. Testo nadevamo...
Jagodna torta romanov
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZa biskvit najprej stepemo trd sneg iz beljakov (da bo res trd dodamo malo soli). Naenkrat dodamo sladkor in rumenjake ter stepamo. Ko se dobro speni, ročno (da v testu ostane čim več...