Sadne rezine
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPenasto stepemo jajca s sladkorjem. Dodamo vanilijev sladkor, sladko smetano, limonin sok in na koncu moko s pecilnim praškom in mandlje. Maso nadevamo v model za srnin hrbet, ki smo...
Moja rolada
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJajca stepamo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem, da se zapeni, nato dodamo vodo in stepamo naprej, da naraste. Postopoma dodajamo moko,presejano s pecilnim praškom in mlete lešnike....
Lešnikove sanje
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJajca ločimo, posebej stepemo rumenjake in sladkor, dodamo olje. Posebej stepemo beljake, ki jih izmenično z moko in gustinom dodajamo k jajčni zmesi in z metlico previdno vmešamo....
Orehova torta s karamelno kremo
Okrogel model premera 24 cm obložimo s peki papirjem. Beljake stepemo v trd sneg ob počasnem dodajanju sladkorja. Previdno vmešamo moko in orehe. Pečemo na 180 stopinj kakih 30 minut....
Ličijev hladni desert
Sladice in peciva - www.kulinarika.netLičije olupimo in meso pretlačimo s paličnim mešalnikom. Dodamo polovico pomaranče in četrt limete ter sladkamo. V vodi raztopimo lističa želatine in ju vmešamo v sadno maso. Vse skupaj...
Tajdina šarlota
Sladice in peciva - www.kulinarika.netRumenjake stepemo s sladkorjem, nato maso postavimo nad paro in stepamo še približno 5 minut. Masi dodamo 3 dcl vročega mleka in stepamo nad paro približno 20 minut, da se masa speni....
Panakota
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comV loncu zavremo mleko in sladko smetano. Dodamo sladkor in vanilijev sladkor. Kuhamo toliko časa, da se sladkor stopi. Želatino namočimo v nekaj žlicah mrzle vode. K mleku vmešamo želatino,...
Pomarančna krema
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comV lonec nalijemo mrzlo vodo in v njej namočimo liste želatine. Ko se napne jo dobro odcedimo in raztopimo v 2 žlicah vroče vode. Rumenjake penasto umešamo s sladkorjem, dodamo pomarančni...
Limetina skuta
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comV posodi zmešamo skuto, limetino lupinico in limetin sok. Primešamo še sladkor. Lističe želatine namočimo v vodi in počakamo da se napne. Nato jo ožamemo in raztopimo v vroči vodi....
Ananasova torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netTesto: Pečico segrejemo na 175 stopinj, namastimo in pomokamo pekač. Rumenjake ločimo od beljakov in jih penasto stepemo s sladkorji. Dodamo moko in pecilni prašek, stepemo beljake...