Porovo - mesni zavitek
Ostale jedi - www.kulinarika.netIz moke, vode, olja in soli zgnetemo prožno vlečeno testo, ga razdelimo na štiri dele, naoljimo in damo pokrito počivati za pol ure. Por očistimo in tanko narežemo. Na malo olja ga...
Tunine quesadille
Ostale jedi - www.kulinarika.netZačnemo z eno tortiljo, ki jo položimo na zelo rahlo pomaščen pekač. Najprej jo premažemo s fižolom, ki ga prekrijemo z naribanim cheddarjem ali nacho sirom. Na to potem razporedimo...
Hrenovo - jajčna omaka
Omake in namazi - www.kulinarika.net1. Olupljena jajca, kislo smetano in sir skupaj sesekljamo s paličnim mešalnikom. Če uporabimo fetaki sir, soli ni potrebno dodajati, saj je že sir precej slan. Po želji okisamo. 2....
Polnjeni jajčevci z obloženimi gobami
Glavne jedi - www.kulinarika.netJajčevce operemo, prerežemo na pol in izdolbemo, tako da ostane cca. 1 cm debel ovoj. Gobe razrežemo tako, da dobimo nekaj cca. 1 cm debelih klobukov, ostalo razrežemo na drobno. Por...
Koromač s siri in pršutom
Drobno narezan koromač in pršut kuhamo 5 minut v slani vodi, odcedimo. Vodo prihranimo za kuhanje minešter... Koromač, pršut in narezane koščke sirov zmešamo, damo v posodo za narastke...
Testenine s porom
V posodi segrejemo olje, na katerega stresemo narezan por. Med mešanjem ga posteklenimo, oziroma pražimo toliko časa, da postane prozoren. Krop za kuhanje testenin posolimo, potem pa...
Grahovi polpetki s sezamom
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netVse sestavine, razen sezama, zmešamo, da dobimo kompaktno maso. Če je preredka, dodamo še drobtinic, če je pregosta, pa še kakšno žlico mleka. Maso ohladimo v hladilniku, nato pa iz...
Zelenjavne skodelice
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netVlečeno testo razrežemo na 40 kvadratov. Po dva in dva zlagamo v pekač za muffine. Zelenjavo 5 minut kuhamo v slani, vreli vodi. Odcedimo in zmešamo s smetano za kuhanje, stepenim jajcem...
Ohrovtovi cmoki v žafranovi omaki
Predjedi - www.kulinarika.netOhrovtove liste operemo in narežemo na rezance. Krompir olupimo in narežemo na kose. Skuhamo vsakega posebej v slanem kropu. Ohrovt ožmemo in ga pretlačimo s krompirjem, dodamo olivno...
Nekako poseben piščanec
Glavne jedi - www.kulinarika.netV teflonski ponvi zapečemo soljene zrezke. Dodamo smetano primešano z gorčico, nariban sir in oplaknjeno zelenjavo. Dušimo približno 5 minut.