Paradižnikov namaz
Paradižnik narežemo na kose, ki jih nato zmeljemo v multipraktiku. Dodamo origano (po okusu) in baziliko (po okusu), strt česen in zelo na drobno sesekljano čebulo. Vse skupaj dobro...
Energijska bomba za vroče dni :)
PRED PRIPRAVO PROSIM PREBERITE OPOMBE! Odpremo konzervi fižola in koruze in jo skupaj s sokom stresemo v posodo ter premešamo. Koruzi in fižolu dodamo olive (lahko so cele, ali pa narezane)....
Zelenjavna enolončnica s čičeriko
Čičeriko in fižol, namočena čez noč, kuhamo vsakega posebej. K čičeriki dodamo lovor, nekaj zrnc popra in pol žličke šetraja. Zelenjavo očistimo, por in korenje narežemo na kolesca,...
Zelenjavna nabodala
Na nabodala izmenično natikamo češnjeve paradižnike in mozzarello.
Šopska solata
Kumaro olupimo, paradižnike in papriko operemo in očistimo ter nasekljamo na kockice. Vse skupaj damo v večjo skledo, dodamo na kocke nasekljan sir fitaki, začinimo s soljo, oljem in...
Toast – sendvič z Ramo
Priprava: kruh opečete in premažete z margarino, prekrijete z rezinami kuhanega pršuta in dodate zelenjavo. Zraven lahko ponudite sadni ali zeliščni čas in dl svežega sadnega soka....
Testenine z beluši in češnjevim paradižnikom
V široki ponvi raztopimo maslo pomešano z oljčnim oljem, primešamo paradižnike narezane na četrtine in šparglje narezane na kolobarje. Na močnem ognju vse skupaj pražimo približno šest...
Kozji sir, pripravljen v treh okusih
Priprava preliva: Dobro pomešamo balzamični preliv, staran balzamični kis, ekstra deviško oljčno olje Dioklecijan, olje iz grozdnih pešk, orehovo olje, sol, mleti poper in sladkor (ostanek...
Špageti z milansko omako
Na maslu prepražimo čebulo, korenček in zeleno. Dodamo slanino in počakamo, da postekleni.Zalijemo z vinom. Ko izpari, dodamo sardelne fileje in paradižnik.Omako pokuhamo, da se primerno...
Najboljši vegetarijanski sendvič v mestu
Marinirani paradižniki 1. Paradižnike razpolovimo. 2. Olje, sol in poper z metlico gladko stepemo. 3. Paradižnike zložimo na pekač s prerezano stranjo navzgor. 4. Pečico ogrejemo na...