Torta bake'n fill (speci in napolni)
Sladice in peciva - www.kulinarika.netRumenjake, sladkor, vanilijev sladkor, rum in olje penasto zmešamo. Dodamo moko, presejano s pecilnim praškom in kakav ter zmešamo. Na koncu dodamo sneg beljakov. Model v obliki kupole...
Majska torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPriprava jagod: 20 dag očiščenih in na pol prerezanih jagod položimo na cedilo in jih obilno in izdatno posujemo s sladkorjem v prahu. Sladkor bo potegnil vodo iz jagod in ta sladka...
Božanska jagodno - čokoladna torta
Pečico segrejemo na 220 stopinj, vse sestavine za testo damo v globoko posodo in zmešamo ali zmeljemo z multipraktikom v gladko maso. Zmes vlijemo na pomaščen tortni model premera 24...
Torta Lara
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZa testo ločimo beljake od rumenjakov. Iz beljakov naredimo sneg. K beljakom dodamo sladkor in stepamo, da se sladkor raztopi, dodamo olje in vodo ter moko in pecilni prašek. Biskvit...
Jagodna rezina na hitro
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJajci stepamo dobro minuto. Dodamo vodo in povečamo hitrost stepanja ter stepamo tako dolgo, da se vidijo sledi stepalnika. V večji skledi zmešamo ostale sestavine v gladko maso. Počasi...
Zelena in roza rolada
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz beljakov s počasnim dodajanjem sladkorja stepemo trd sneg, primešamo rumenjake, olje, za jagodno rolado rdečo in za kivijevo zeleno jedilno barvo (po občutku in okusu), na koncu...