Prekmurska gibanica po moje
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMakov nadev: Mleko, smetano in maslo segrejemo, vmešamo mak, oba sladkorja in kuhamo na blagem ognju 2 minuti. Odstavimo in primešamo cimet. Skutni nadev: Ločimo rumenjake od beljakov....
Proja - Majda
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZgornje sestavine (brez 5 žlic olja) zmešamo. Maso pustimo počivati nekaj minut, v tem času segrejemo pečico in pekač na 220 stopinj. Ko je pekač segret (velik 20 x 30 cm), ga vzamemo...
Koruzni muffini z mozzarello
Ostale jedi - www.kulinarika.netVse sestavine razen mozzarelle zmešamo in damo v pekač za muffine. V sredino damo kroglico (ali košček) mozzarelle. Pečemo na 170 stopinjah 30 minut (odvisno od pečice).
Skutina torta - Cheesecake
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPiškote zdrobimo z valjarjem, jih pomešamo z maslom, če je potrebno, dodamo malenkost tekočine (mleko, voda), običajno pa ni potrebno. Mešanico enakomerno razporedimo po pekaču (manjši...
Čemažev namaz
Vse sestavine v skodeli zmeljemo s paličnim mešalnikom.
Shujševalna torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSpečemo biskvit: ločimo beljake in rumenjake, beljake stepemo v trd sneg. Mešamo kar naprej in v sneg nakapljamo sladilo in vanilijevo aromo po okusu, nato pa dodamo vsak rumenjak posebej....
Sirov burek z zelenjavo
Ostale jedi - www.kulinarika.netPripravimo vse sestavine, zelenjavo operemo in narežemo zelene dele stebel. Vsak list testa namažemo z mešanico skute in smetane (solimo po okusu) ter posujemo z eno od zelenjav. Testo...
Biskvitne rezine z jagodami
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBiskvit: jajca, sladkor, olje, vanilijev sladkor in rum penasto umešamo, dodamo mleko ter previdno primešamo moko s pecilnim praškom. Pečemo pri 180 stopinjah približno 15 do 20 minut...
Dvobarvni biskvit s češnjami
Sladice in peciva - www.kulinarika.netČešnje odcedimo, če so sveže, jih razkoščimo. Stepemo polovico skute z 1 žlico kisle smetane, dodamo 5 žlic sladkorja, med mešanjem dodamo dve jajci. Po žlicah dodamo še 5 žlic moke,...
Čebelji pik po moje
Sladice in peciva - www.kulinarika.netNajprej pripravimo oblogo ; maslo stopimo, dodamo sladkor, med in smetano ter med mešanjem počasi kuhamo, da se sladkor stopi. Nato vmešamo še mandlje in maso malo ohladimo. Sestavine...