Puranji zrezek - Migla
Glavne jedi - www.kulinarika.netPuranje zrezke potolčemo, popopramo, nasolimo in jih v olju popečemo. Ko zrezki dobijo zlato rumeno barvo in so skoraj pečeni, dodamo na male koščke narezan pršut. Mešamo, da se pršut...
File soške postrvi s črnimi trobentami
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olivnem olju popražimo gobe, da izhlapi voda, dodamo sesekljan česen in še malo popražimo. Zalijemo z 1 dcl belega vina in 1 dcl vode. Solimo, popramo, dodamo malo žličko gorčice....
Puranji zvitek z mocarelo in špinačo
Glavne jedi - www.kulinarika.netPuranje zrezke potolčemo, da so približno iste debeline in velikosti. Solimo, popramo in premažemo z gorčico. Špinačo blanširamo, vendar samo toliko, kolikor jo potrebujemo za pokriti...
Špageti z lososom na hitro
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netV mešalnik damo 500 g paradižnika, rahlo solimo in popramo, dodamo precej bazilike in na hitro zmeljemo (ne prefino). Na olivnem olju na hitro popražimo česen in lososa. Dodamo paradižnik,...
Polnjeni krompirčki za mojo Anjo
Ostale jedi - www.kulinarika.netKrompir olupimo, zrežemo po dolžini na polovico in skuhamo v ne preveč slani vodi do 3/4 (cca. 10 - 12 minut). Krompir previdno izdolbemo, kar ostane, damo v skledo, v katero naribamo...
Čemažev namaz
Vse sestavine v skodeli zmeljemo s paličnim mešalnikom.
Shujševalna torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSpečemo biskvit: ločimo beljake in rumenjake, beljake stepemo v trd sneg. Mešamo kar naprej in v sneg nakapljamo sladilo in vanilijevo aromo po okusu, nato pa dodamo vsak rumenjak posebej....
Regrat a la Suzy
Ostale jedi - www.kulinarika.netV ponvi na segretem olju popečemo strt česen, a le toliko, da zadiši in takoj dodamo dobro oprane in za prst na široko narezane regratove liste. Solimo in ko listi ovenejo, dodamo sladko...
Kremna porova juha
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netPor narežemo na kolobarčke, krompir pa na majhne koščke. Vse skupaj damo v posodo in zalijemo z vodo. Kuhamo, dokler ni kuhano. Solimo, popopramo in dodamo žlico kisle smetane. Vse...
Piščanec s pehtranom
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso operemo, zbrišemo in narežemo na koščke lešnikove velikosti. Olupimo in narežemo čebulo. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo in malo pražimo. Zarumeneti ne sme. Posujemo jo...