- Iskali ste:
-por x
testo x
orehi x
-čokolada x
Prekmurska gibanica po moje
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMakov nadev: Mleko, smetano in maslo segrejemo, vmešamo mak, oba sladkorja in kuhamo na blagem ognju 2 minuti. Odstavimo in primešamo cimet. Skutni nadev: Ločimo rumenjake od beljakov....
Orehova sladica
Sladice in peciva - www.kulinarika.netLočimo rumenjake od beljakov. Rumenjake stepamo s sladkorjem, ko zmes naraste, dodamo vse ostale sestavine in premešamo. Beljake stepemo v trd sneg in vse skupaj zelo narahlo premešamo....
Čebelji pik
Krema: iz mleka, sladkorja, pudinga, moke oz. gustina skuhamo gosto pudingovo kremo. Ko se ohladi, ji dodamo posebej stepene rumenjake, vino, sneg iz beljakov, na koncu dodamo še stepeno...
Baklava (začinjena, z več oreški in sezamom)
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPazimo, da se testo ne izsuši! Prvi list namažemo po obeh straneh z maslom, margarino ali oljem in ga položimo v namazan pekač, robove, če ni točno odrezan, zavihamo navznoter. Nanj...
Ananas tortice
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZmešamo moko in mlete orehe s pecilnim praškom in sladkorjem. Dodamo maslo, smetano, jajca, vanilijevo esenco in ugnetemo testo. Če se testo lepi, na podlago dodamo še malo moke. Testo...
Greh na kvadrat
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz sestavin za testo spečemo biskvitno testo in ga ohladimo. Pripravimo kremo: v zavreto mleko damo maslo, vanilijev in kristalni sladkor ter moko in mešamo, dokler se ne zgosti. Kremo...
Krhki piškoti
Sladice in peciva - www.kulinarika.netVse sestavine zgnetemo v testo in ga postavimo v hladilnik za 2 uri. Testo razvaljamo in z modeli oblikujemo piškote. Sestavine za nadev zgnetemo v gladko maso. Na vsak piškot damo...
Šape
Sladice in peciva - www.kulinarika.netVse sestavine za testo na gladki podlagi dobro pregnetemo. Testo mora biti mehko, če pa se lepi na podlago, dodamo še malo mehke moke. Testo nadevamo v školjkaste modelčke in naložimo...
Lažna kremšnita
Sladice in peciva - www.kulinarika.netNajprej spečemo 2 tanki podlogi listnatega testa (velikosti največjega pekača). Seveda pekač najprej pripravimo za peko in testo pred pečenjem malo popikamo z vilico ali zobotrebcem,...
Orehovi polžki
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comRozine prelijemo z rumom. Sladkor pomešamo s cimetom. Listnato testo razvaljamo in premažemo s stopljenim maslom. Potresemo s sesekljanimi orehi, rozinami, cimetom in sladkorjem. Testo...