Palačinke z banano
Glavne jedi - www.kulinarika.netSpečemo štiri tanke palačinke in jih zložimo tako, da jih dvakrat prepognemo. Banane narežemo na rezine in jih damo v palačinkine "žepke". Prelijemo s stopljeno čokolado in...
Išlerji malo drugače
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz testa izrežemo krogce, pomagamo si lahko s kinderjajčkom. Spečemo, da je zlato rumeno. Smetano stepemo, polovico jo damo v vrečko za brizganje. Čokolado in maslo nad soparo stopimo,...
Novoletni keksi
Sladice in peciva - www.kulinarika.netKo se piškoti shladijo stopimo čokolado. Piškote pomočimo vanjo tako, da so celi čokoladni. Nato še na ne strjeno čokolado posipamo mrvice, na druge pa kokos.
Listnati piškoti
Razvaljano listnato testo režemo z modelčki za piškote. Ker se zadeva precej napihne, je vseeno kakšne oblike so. Polagamo jih na pekač obložen s peki papirjem. Tudi obrezke polagamo...
Čokoladne orehove palmice
Listnato testo razvaljamo. Po testu namažemo čokolado in potresemo sesekljane orehe. Testo zvijemo proti sredini, najprej z enega in zatem z drugega konca, da se oba konca na sredini...
Banane v srajčki
Listnato testo pustite, da se odmrzne, nato ga razvaljajte in narežite na kvadrate. banane olupite in razpolovite ter pokapljajte z limoninim sokom, da ne potemnijo. Na kvadrat testa...
Torta iz palačink
Sladice in peciva - www.kulinarika.netTesto za palačinke razdelite na dva dela. V eno polovico vmešajte čokolado v prahu. Specite palačinke. Položite prvo palačinko na krožnik, jo premažete s kremo za torto, nanjo položite...
Torta 'Joži'
Sladice in peciva - www.kulinarika.netTesto: Zmešamo sneg 5 beljakov, jogurtov lonček mletega sladkorja in 200 g kokosa. Pečemo 20 minut pri 170 stopinjah Celzija. Premaz: Stopimo 200 g jedilne čokolade. 5 rumenjakov vmešamo...
Sladki jurčki
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz sestavin zamesimo testo in ga pustimo 1 uro počivati v hladilniku. Oblikujemo kroglice poljubnih velikosti in pečemo cca 20 - 30 minut na 180 stopinjah. Izdolbemo luknjice, najbolje...
Poročna torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netNavedene sestavine so za eno maso. Spečemo tri torte: premera 30 cm - tri mase, premera 24 cm - eno maso in 3/4 16 cm - eno maso. Penasto vmešamo rumenjake in sladkor, da dobro narastejo,...