Pašta - pečena
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netTestenine skuhamo al dente. Medtem pripravimo omako: na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo česen in kmalu zatem mleto meso. Ko meso ni več krvavo, dodamo na koščke zrezane paradižnike...
Lazanja malo drugače - brez čebule in česna-BIO
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNa 2 žličkah olivnega olja popražimo narezano papriko in polovico korenčka ter pražimo približno 15 minut. Posebej spražimo mleto meso + ostali korenček ter dodamo vse začimbe (po okusu)...
Mesna porova juha
Juhe in zakuhe - www.mojirecepti.comV loncu segrejemo olje in na njem prepražimo sesekljano čebulo. Dodamo mleto meso, sol in poper. Por narežemo in ga dodamo k mletemu mesu. Korenje olupimo in narežemo na tanke rezance....
Pleskavice po moje
Glavne jedi - www.kulinarika.netČebulo in česen na drobno nasekljamo in prepražimo na olivnem olju. Pustimo, da se ohladi. Iz naštetih sestavin naredimo maso. Dodamo ohlajen česen in čebulo z maščobo vred. Vse skupaj...
Pogačice z mesom
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMleto meso prepražimo skupaj z majhno čebulo, solimo, popramo, dodamo timijan. Listnato testo razvaljamo po dolžini in namažemo z maslom. Nato dodamo nadev (ohlajeno mleto meso, v katerega...
Mesna lazanja
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netListe skuhamo v vreli vodi (po navodilih). Jaz skuham tudi tiste liste, katerih predhodno ni potrebno kuhati. Nato jih damo ven na krpo, da se shladijo in odcedijo. Med tem naredimo...
Lazanje po moje
Predjedi - www.kulinarika.netIz zgoraj naštetih sestavin naredimo mesno omako. V teflonski posodi raztopimo maslo, dodamo moko in sol ter postopoma mleko. Ko se bešamel zgosti, dodamo malo muškatnega oreščka in...
Vegetarijanske poletne role
Ostale jedi - www.kulinarika.netTesto naredimo enako kot pri receptu za MoMo in ga spečemo zelo na tanko. Nadev si pripravimo iz poparjene zelenjave, narezanega paradižnika, čebule (surove), sesekljanega česna, naribanega...
Bučkini čolnički
Glavne jedi - www.kulinarika.netBučo olupimo in jo prerežemo počez. Izdolbemo luknjo (vsa semena ven) in polovici prerežemo še podolgem. Najlažje dolbemo z žlico. Čolničke položimo na naoljen pekač. Nato popražimo...
Rakovica
Ostale jedi - www.kulinarika.netIz mesa z rokami oblikujemo pleskavico in jo spečemo na vročem olju. Bombico prerežemo na polovico. Eno polovico premažemo s kečapom ali gorčico. Dodamo solatni list, pečeno meso in...