Čili
Čilije in papriko pred pripravo temeljito operemo in očistimo. V multipraktiku najprej zmeljemo papriko, potem čili in na koncu česen (vsako sestavino posebej). Papriko je nujno pred...
Njoki z radičem in pršutom
Radič operemo in narežemo na rezance. Kuhamo ga nekaj minut v slanem kropu, ki mu dodamo malo limoninega soka in precedimo. Posebej v malo vode 2 minuti kuhamo pršut, nato ga precedimo...
Sataraš
Na maščobi prepražimo čebulo. Dodamo narezano papriko in paradižnik. Zalijemo z vodo. Solimo, popramo in dodamo mleto papriko po okusu. Kuhamo, dokler ni paprika mehka.
Češnje
Iz vseh sestavin naredimo testo, ki ga oblikujemo v kroglice. Kroglice pomočimo v sadni sirup z okusom višnje. Kristalni sladkor obarvamo z nekaj kapljicami ekstrakta jagode ter v njem...
Omaka iz zimske buče
Buči odstranimo lupino in semenje in jo narežemo na kockice. Olupimo čebulo, jo nasekljamo in pražimo, da postekleni. Nato dodamo nasekljan česen, samo da zadiši in potem takoj dodamo...
Testenine s sirom in šparglji
Testenine skuhamo v slanem kropu in jih odcedimo. Šparglje do mehkega očistimo in jih tudi skuhamo v slanem kropu. Sire s smetano raztopimo in dodamo kuhane šparglje. Kuhamo še 5 minut....
Nadev
Kruh zdrobimo na zelo majhne koščke (tudi skorjo). Na olju prepražimo čebulo in česen, dodamo mleto meso in prepražimo. Ohlajeno meso stresemo na zdrobljen kruh, potresemo s peteršiljem...
Pražena zelenjava
Na olju svetlo prepražimo čebulo in česen, dodamo naribano korenje in na male kocke narezano papriko. Pražimo in po potrebi dolivamo vodo. Dodamo na drobno narezan jajčevec in paradižnik,...
Piščanec na čebuli
Na olju prepražimo sesekljano čebulo (toliko, da postekleni). Piščančje meso narežemo na cca. 5 cm velike kose in jih dodamo čebuli. Po vrhu potresemo vegeto, dobro premešamo in dušimo...
Ocvrti polpeti
Na olju prepražimo drobno sesekljano čebulo. Jajca zmešamo in jih polijemo čez kosmiče ter pustimo, da se kosmiči malo napnejo. Dodamo še vse ostale sestavine in prepraženo čebulo in...