Masleni namaz
Predjedi - www.kulinarika.netMaslo, sir in rumenjake pretlačimo oz. dobro zmešamo, na koncu dodamo Vegeto, gorčico in drobno sesekljano čebulo. Ko namaz namažemo na kruh ga posujemo še s sesekljanim beljakom in...
Pizza burek
Ostale jedi - www.kulinarika.netPekač namastimo z oljem in prekrijemo s plastjo testa, katerega rahlo premažemo z oljem in to še dvakrat ponovimo. Paradižnikov pire zmešamo s soljo, poprom in origanom ter rahlo premažemo...
Hladen riž
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netRiž solimo, ga skuhamo in ohladimo. Na drobne kose narežemo olive, kumarice ter sir. Stremo česen in sesekljamo peteršilj ter vse skupaj zmešamo, na koncu dodamo majonezo, malo popopramo...
Narastek iz palačink z zelenjavo
Glavne jedi - www.kulinarika.netSpečemo 12 palačink. V ponvi ali voku na hitro prepražimo zelenjavo, posolimo, popramo in dodamo sojino omako in curry. Zmešamo jajca in smetano. V pekač damo 3 palačinke, potresemo...
Sirova omaka za njoke ali testenine
Omake in namazi - www.kulinarika.netMehek sir narežemo na kockice, da se bo hitreje stopil in vse skupaj zmešamo ter postavimo nad paro, da se počasi stopi in poveže. Ob koncu kuhanja omakice (po kakih 6 do 8 minutah),...
Sirovi makaroni
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netPečico segrejemo na 180 stopinj. Makarone skuhamo do polovice. Precedimo jih in zmešamo z naribanim sirom (2/3), stepenima jajčkoma, mlekom, maslom, narezano mozarello. Začinimo s soljo...
Pikanten puran iz voka
Ostale jedi - www.kulinarika.netOperemo zrezke, jih potolčemo ter narežemo na zelo tanke trakove. Sesekljamo čebulo in česen. Vok najprej segrejemo, nato vlijemo vanj malo olja, dodamo prvo čebulo, ko le - ta zarumeni,...
Saharska omaka
Omake in namazi - www.kulinarika.netSestavine zmešamo v keramični posodici, dolijemo ustrezno količino vode, da je lepo tekoče, postavimo v mikrovalovno pečico in segrevamo 2 minuti, da dobro zavre. Če je tisto, kar bomo...
Slan sirov biskvit
Ostale jedi - www.kulinarika.netPečico segrejemo na 160 stopinj. Jajce stepamo s šibo. Stepamo, dokler se ne speni. Dodamo ščepec soli in olivno olje ter energično stepamo še minutko. Počasi in rahlo vmešamo jogurt,...
Marinirani škampki
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netNajbolje je, da so škampi sveži in jadranski. škampke operemo pod tekočo vodo, jim previdno odstranimo lupino iz repka, klešče in glavo pustimo. Na sredino krožnika damo šopek rukole,...