Široki rezanci z beluši
Glavne jedi - www.mojirecepti.comBeluše dobro očistimo, ter spodnji del narežemo na kolesca, vršičke pa prerežemo po dolžini. V posodici stepemo rumenjaka, sladko smetano in parmezan, ter dodamo sol in poper. V slani...
Beluši s smetanovo omako
Predjedi - www.mojirecepti.comBelušem odstranimo olesenele konce in jih dobro operemo. Kuhamo jih v sopari približno 10 minut. Medtem pripravimo omako iz sladke smetane, sesekljanega peteršilja, soli in popra. Beluše...
Beluši z jajci
Predjedi - www.mojirecepti.comBeluše operemo, olupimo in jim odrežemo spodnji oleseneli del. Narežemo jih na 5 cm dolge kose in jih podolžno prepolovimo. Korenje operemo in narežemo na tanke pramene. Šunko narežemo...
Beluši z jajčno kremo
Predjedi - www.mojirecepti.comBelušem odrežemo spodnji trši del in jih olupimo. Po 10 belušev zvežemo skupaj in jih skuhamo v slani vodi, v katero smo dodali malo kisa. Kuhamo jih približno 30 minut. Nato jih dobro...
Špargljeva kremna juha
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netNa olivnem olju prepražimo pol čebule, dodamo divje ali domače šparglje (mehke dele) in krompir, narezan na kocke. Dodamo sesekljan peteršilj, še malo dušimo, dolijemo vodo, začinimo...
Škampi z beluši
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netČesen narežemo na majhne koščke in ga dodamo čebuli, ki se je že pekla na olivnem olju. Najboljša je uporaba voka. Ko spusti česen značilen vonj, stresemo v posodo škampe in na rahlo...
beluši po poljsko
Predjedi - www.gurman.eupredpriprava V ožjem loncu pristavimo vodo za kuhanje belušev; dodamo ščepec soli in moko. V manjšem lončku pristavimo vodo za kuhanje jajca. Skuhamo ga v trdo. Beluše očistimo, olupimo,...
Beluševa kremna juha
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netOčiščene beluše skuhamo do mehkega v osoljeni vodi (največ pol ure) in jih odcedimo. Na maslu popražimo moko, ki pa ne sme zarumeneti. Prilijemo nekaj vode v kateri smo kuhali beluše,...
Beluši po poljsko
Glavne jedi - www.kulinarika.netBeluše olupimo in odrežemo spodnje konce. Poganjke razdelimo na štiri enake snopiče in vsakega posebej zvežemo. Zvezane beluše damo v osoljen krop in jih kuhamo 6-8 minut, da se zmehčajo,...
Rezanci s teletino, beluši in gamberi
Testenine skuhamo v slanem kropu in odcedimo.Teletino in por narežemo na tanke rezance. Prepražimo jih na maslu, da zlato porumenijo, in solimo.Sveže olupljene beluše kuhamo 5 minut...