Piščančji paprikaš - s svežo papriko
Glavne jedi - www.kulinarika.netPiščanca razrežemo na manjše kose, meso začinimo s soljo, poprom in začimbami za perutnino. Enako storimo, če za paprikaš uporabimo le piščančja stegna, ki so v paprikašu odlična. Na...
Študentska juha za tri do pet dni
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netV 3 litrski lonec (zaradi porabe energije in časa najbolje v ekonom lonec) zlijemo 2 litra vode, malo solimo in vanjo vsujemo vse sestavine. Rezanje ni pomembno, malo pa lahko operemo...
Poletni vrt iz pekača
Glavne jedi - www.kulinarika.netKrompir narežemo na debelejše rezine. Porazdelimo jih po pekaču, v katerem je že olivno olje. Posolimo, popopramo in potresemo z malo sesekljanega česna. Jajčevce prav tako narežemo...
Zelenjavna juha, primerna tudi za dojenčke
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netNa kockice narezan krompir, čebulo, česen, paradižnik ali pelate dušimo na olivnem olju za 10 minut. Dodamo piščančja prsa in jih dušimo še 5 minut. Dodamo zmrznjeno zelenjavo, kocke,...
Komarčkov krompir s paradižnikom
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netKrompir olupimo in narežemo na drobne kockice (1 x 1 x 1 cm). Skuhamo ga do čvrstega v rahlo osoljeni vodi skupaj s komarčkovim semenom. Potem ga odcedimo in še vročemu krompirju dodamo...
Afriški krožnik
Ostale jedi - www.kulinarika.netRibja masala: Sol, poper in limonin sok zmešamo in v tem mariniramo ribje fileje vsaj dve uri, lahko pa tudi čez noč. Opečemo jih na vročem olju in damo v plitek pekač. Na razgretem...
Dalmatinska krompirjeva solata
Solate - www.kulinarika.netKuhan krompir narežemo na lističe, paprike in šampinjone na kockice, olive in kisle kumarice na kolute, feferone sesekljamo, začinimo ter vse narahlo premešamo. Serviramo hladno na...
Omleta iz hrenovk
Glavne jedi - www.kulinarika.net1. Olupimo krompir in ga narežemo na rezine. Pražimo ga na maslu 6 - 8 minut, da bo postal mehek. Večkrat ga obrnemo. Dodamo 1/4 čajne žličke soli. 2. Rahlo zmešamo jajca, mleko, 1/2...
Biriani
Ostale jedi - www.kulinarika.netMeso narežemo na kocke. Čebulo sesekljamo in na olju prepražimo, da porjavi. Krompir narežemo na četrtine ali večje kocke in ga prav tako prepražimo na olju, da porjavi. Paradižnik...
Bobiči po moje
Enolončnice - www.kulinarika.netRjav fižol in 1/3 rdečega spasiramo s paličnim mešalnikom (uporabimo lahko vodo iz obeh konzerv) in precedimo skozi cedilo. Dodamo vodo (cca. 1 liter), rebrca, sesekljan česen, paradižnik...