Jajčevci v solati
Solate - www.mojirecepti.comJajčevce operemo in jih narežemo na 1 cm debele rezine. Nato jih solimo in pustimo na cedilu približno 30 minut. Tekočino, ki so jo jajčevci izločili, popivnamo s papirnatimi brisačkami....
Pire iz jajčevcev
Predjedi - www.mojirecepti.comJajčevce razpolovimo po dolžini, jih s prerezano stranjo položimo na pekač in pečemo 15-20 minut. Nato jih vzamemo iz pečice in počakamo da se ohladijo. Z žlico iz jajčevcev izdolbemo...
Priloga Mediteran
Glavne jedi - www.kulinarika.netPaprikam odrežemo peclje, odstranimo semenje in jih zrežemo na široke trakove. Čebuli olupimo in zrežemo na srednje debele polmesece. Česen očistimo in ga stisnemo. Bučke narežemo na...
Polnjeni jajčevci
Glavne jedi - www.kulinarika.netBučke in korenček nastrgamo na multipraktiku (na rezance), damo v posodo in začinimo z omenjenimi začimbami - 3 zrni drobno sesekljanega česna ter sojino omako, olivnim oljem ter balzamičnim...
Kolač iz zelenjave na žaru
Glavne jedi - www.kulinarika.netPripravimo marinado iz olivnega olja, bazilike, peteršilja, soli in popra! Zelenjavo narežemo na večje kose in pustimo za par minut v paci. Nato jo spečemo na žaru (električnem ali...
Kisli jajčevci
Glavne jedi - www.kulinarika.netNeolupljene jajčevce narežemo na koščke, jih posolimo in počakamo kakšne pol ure, da se odtečejo. Zavremo mešanico 1/3 kisa za vlaganje in 2/3 vode, dodamo jajčevce in pustimo pet minut...
Rozitzin djuveč
Enolončnice - www.kulinarika.netMeso narežemo na 2x2 cm velike kose, jih posolimo in v ognjevarni posodi na vroči plošči na hitro zapečemo, kakšnih 5 minut. Potem dodamo grobo nasekljano čebulo, na 2x2 cm velike kose...
Jajčevci v tržaški omaki
Neolupljen jajčevec narežemo na kolobarje (ne smejo biti predebeli, ne pretanki) in jih posolimo in pustimo, da izpustijo vodo (približno 2 ali 3 ure v hladilniku). Med tem časom lahko...
Olgini vloženi jajčevci
Ostale jedi - www.kulinarika.net1. Jajčevce operemo, odrežemo zeleni del, zrežemo na 1/2 cm debele kroge, jih osolimo in pustimo čez noč na deski, ki jo malo nagnemo, da se odcedijo. 2. Drugi dan zavremo vodo, kis...
Topli kruhki z jajčevci
Predjedi - www.kulinarika.netJajčevec narežemo na kockice in popečemo. Vmes zalijemo s pol decilitra vode in pokrijemo. Ko se malo poduši (2 minuti) odpremo in naj tekočina povre. Dobili bomo gostljato jed. Sedaj...