Pečena zelenjava s prelivom
Predjedi - www.mojirecepti.comBučko, jajčevec in papriko operemo in narežemo na rezine. Artičoko narežemo. Zelenjavo pokapljamo z olivnim oljem, solimo in popramo. Spečemo jo na žaru. V terilniku zmešamo baziliko,...
Marinirani jajčevci in bučke
Predjedi - www.mojirecepti.comJajčevce in bučke operemo in zrežemo na tanke rezine. Popečemo jih na olju. Zlagamo jih v skledo, vmes potresemo s svežo nasekljano baziliko, strtim česnom, soljo in poprom. Na koncu...
Jajčevci s češnjevci in ostalimi dobrotami
Predjedi - www.kulinarika.net1. V posodo damo 1 dl paradižnikovega soka in dodamo kolikor toliko odcejene inčune. Dodamo češnjevce (vsaka jagoda je prerezana na pol) in koščke mozarelle. Premešamo. Mozarella in...
Marinirani jajčevci
Glavne jedi - www.kulinarika.netJajčevce narežemo približno na 3 mm debela kolesca, posolimo in pustimo kakšne pol ure, da se grenak sok izteče. Odcejene popečemo na olivnem olju in prelijemo z marinado, ki jo pripravimo...
Pečena zelenjava po mediteransko
Glavne jedi - www.kulinarika.netJajčevce narežemo na rezine (ne lupimo) in močno posolimo, damo na cedilo in jih pustimo približno pol ure, da spustijo vodo (to zato, da kasneje ne vpijajo toliko olja). Vzamemo velik...
Jajčevci v pečici
Glavne jedi - www.kulinarika.netJajčevce olupimo, zrežemo na kolobarje, posolimo in jih damo počivati, da se odcedijo (kako uro). Omaka: v kozici prepražimo čebulo ter vanjo stresemo na kocke zrezane paprike. Dušimo...
Zelenjavna polivka za špagete
Omake in namazi - www.kulinarika.netNa olivnem olju prepražimo čebulo. Ko čebula postekleni, ji dodamo na kocke narezano bučko in jajčevec in dušimo 3 minute. Dodamo pelate, vino in česen ter prevremo. Na koncu dodamo...
vloženi nakockani jajčevci
Sladice in peciva - www.gurman.eupredpriprava Jajčevce očistimo, operemo, obrišemo in narežemo na večje kocke. Stresemo jih v cedilo, posolimo in pustimo 30 minut. Medtem kozarce za vlaganje s pokrovčki temeljito operemo,...
gratinirani jajčevci s pekočo paradižnikovo omako
priprava Paradižnikova omaka. V kozici pristavimo vodo za blanširanje paradižnika. Paradižni blanširamo 20 sekund, nato pa ga olupimo, razkosamo na četrtine, razsemenimo in grobo sesekljamo....
zelenjavna musaka z zelenimi olivami
priprava Jajčevec, bučke, papriko in paradižnik očistimo. Bučki in jajčevec narežemo na tanke rezine. Papriko po dolgem razpolovimo in zrežemo na tanke trakove. Češnjevce narežemo na...