Pečena zelenjava s prelivom
Predjedi - www.mojirecepti.comBučko, jajčevec in papriko operemo in narežemo na rezine. Artičoko narežemo. Zelenjavo pokapljamo z olivnim oljem, solimo in popramo. Spečemo jo na žaru. V terilniku zmešamo baziliko,...
Marinirani jajčevci in bučke
Predjedi - www.mojirecepti.comJajčevce in bučke operemo in zrežemo na tanke rezine. Popečemo jih na olju. Zlagamo jih v skledo, vmes potresemo s svežo nasekljano baziliko, strtim česnom, soljo in poprom. Na koncu...
Mesni zavitek z jajčevci
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olivnem olju prepražimo na drobno nasekljano čebulo in česen. Nato dodamo mleto govedino in svinjino in dušimo tako dolgo, dokler meso ni skoraj kuhano. Nato dodamo na koščke narezana...
Jajčevci s češnjevci in ostalimi dobrotami
Predjedi - www.kulinarika.net1. V posodo damo 1 dl paradižnikovega soka in dodamo kolikor toliko odcejene inčune. Dodamo češnjevce (vsaka jagoda je prerezana na pol) in koščke mozarelle. Premešamo. Mozarella in...
Marinirani jajčevci
Glavne jedi - www.kulinarika.netJajčevce narežemo približno na 3 mm debela kolesca, posolimo in pustimo kakšne pol ure, da se grenak sok izteče. Odcejene popečemo na olivnem olju in prelijemo z marinado, ki jo pripravimo...
Jajčevci v pečici
Glavne jedi - www.kulinarika.netJajčevce olupimo, zrežemo na kolobarje, posolimo in jih damo počivati, da se odcedijo (kako uro). Omaka: v kozici prepražimo čebulo ter vanjo stresemo na kocke zrezane paprike. Dušimo...
Zelenjavna polivka za špagete
Omake in namazi - www.kulinarika.netNa olivnem olju prepražimo čebulo. Ko čebula postekleni, ji dodamo na kocke narezano bučko in jajčevec in dušimo 3 minute. Dodamo pelate, vino in česen ter prevremo. Na koncu dodamo...
vloženi nakockani jajčevci
Sladice in peciva - www.gurman.eupredpriprava Jajčevce očistimo, operemo, obrišemo in narežemo na večje kocke. Stresemo jih v cedilo, posolimo in pustimo 30 minut. Medtem kozarce za vlaganje s pokrovčki temeljito operemo,...
gratinirani jajčevci s pekočo paradižnikovo omako
priprava Paradižnikova omaka. V kozici pristavimo vodo za blanširanje paradižnika. Paradižni blanširamo 20 sekund, nato pa ga olupimo, razkosamo na četrtine, razsemenimo in grobo sesekljamo....
Marinirani jajčevci in bučke
Ostale jedi - web-kulinarika.siBučke in jajčevce očistimo in zrežemo na 1 cm debele podolgovate kose. Jajčeve posolimo nekaj minut prej kot bučke, da sol izvleče iz njih grenki sok, potem jih dobro osušimo z vpojnim...