Ješprenj z zelenjavo
Solate - www.mojirecepti.comJešprenj čez noč namočimo v vodi, naslednji dan ga skuhamo in ohladimo. Bučke narežemo in na hitro blanširamo. Korenje operemo in narežemo. Čebulo narežemo. Ješprenj zmešamo z bučkami,...
Rižota z mletim mesom
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa drobno sesekljamo čebulo, papriko in česen. Čebulo in papriko popražimo na maslu ali olju, da malce porumenita, nato dodamo česen in še malo popražimo. Dodamo riž in ga pražimo,...
Krompirjevo mesni golaž z gobicami
Enolončnice - www.kulinarika.net15 dag čebule nasekljamo na drobno in jo pražimo s čim manj olja, na majhnem ognju, da nam ne počrni prehitro. Ko je čebula rahlo zarumenela, dodamo 15 dag mesa, ki smo ga ravno tako...
Domača gobova juha
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netČebulo narežemo na kockice, jo popražimo na maščobi, dodamo strt česen, žličko sladke paprike in zalijemo z vodo ali jušno osnovo. Dodamo narezane( po želji obarjene) jurčke, na kolobarje...
Metuljčki z zelenjavno omako
Na olju prepražimo na drobne lističe narezano čebulo, por, papriko, bučke in česen, da zadiši. Zalijemo z vodo in kuhamo toliko, da je zelenjava še »al dente«.Začinimo,...
Boranja s piščancem
marmelina.siEnolončnica za vse ljubitelje stročjega fižola. S piščancem, namesto s svinjino (lahko pa jo naredite tudi brez mesa). Čebulo olupite in drobno nasekljajte. V kozici segrejte olje in...