Sojini polpeti
Predjedi - www.mojirecepti.comSojino meso prelijemo z vročo vodo in pustimo stati 10 minut. Nato meso dobro ožamemo. Stresemo ga v posodo, ter dodamo sol, poper, timijan in majaron. Dobro premešamo. Čebulo in česen...
Mleta mrežna pečenka
Glavne jedi - www.mojirecepti.comV posodo damo mleto meso in mu dodamo sesekljano čebulo, strt česen, sesekljan peteršilj, sol, poper, majaron, 2 jajci in drobtine. Vse skupaj dobro premešamo in oblikujemo štruco....
Ocvrte pomaranče (mleto meso)
Glavne jedi - www.kulinarika.netSredico vsaj en dan starega kruha (belega ali polbelega) namočimo z mlekom. V mokro krušno zmes vmešamo eno jajce, peteršilj, vegeto. Dobro premešamo, da razdrobimo morebitne večje...
Mavžlji z mohantom
Glavne jedi - www.kulinarika.netMleto meso damo v skledo. Dodamo čebulo, ki smo jo prej sesekljali in prepražili na vročem olju. K tem sestavinam primešamo mohant, jajci, sesekljan česen in začimbe. Drobtine poparimo...
Njoki z bolonjsko omako
Njoki: topel krompir pretlačimo. Dodamo jajce in dobro pregnetemo. Dodamo sol, muškatni orešček in počasi dodamo moko. Dobro pregnetemo in razvaljamo. Narežemo na kratke svaljke. Njoke...
mesne polpetke
priprava Čebulo olupimo, drobno sesekljamo, potem pa posteklenimo na vročem olju. Mleko pristavimo in segrejemo, potem pa z njim prelijemo kruh (gl. opombe) v skodelici; gl. pojasnila....
Žlikrofi z mletim mesom
Zamesimo testo, ki naj bo malo bolj trdo kot vlečeno testo in malo mehkejše kot rezančno. Pustimo počivati pol ure, nato ga tanko razvaljamo. Dva prsta od roba pekača v vrsti polagamo...
Rolada na oko
Glavne jedi - www.kulinarika.netMletemu mesu dodamo kosmiče, ki smo jih pol ure namakali v mleku. Dodamo jajca, moko in ostale začimbe. Vse skupaj dobro zmešamo. Polovico mase damo v namazan pekač za srnin hrbet....
Polnjena raca
Glavne jedi - www.kulinarika.netRaci odstranimo vse kosti razen na perutih in bedrih. Pri tem moramo paziti, da ne predremo kože, ker bo nadev zlezel ven. Kosti nalomimo na manjše kose in jih damo v vodo kuhati. To...
Krompirjevi žlikrofi
Prikuhe in priloge - www.kuhajmo.comTo je postopek izdelave žlikrofov, ki velja, ne glede na to, kakšen nadev vzamemo. Najprej naredimo vlečeno testo: moko presejemo v skledo. Na sredini naredimo jamico in vanjo ubijemo...