Ribja pita (fish pie)
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netPečico segrejemo na 180 stopinj. Prepražimo nasekljano čebulo, dodamo ribe in stepena jajčka, peteršilj, kis in drobtine. Za omako zmešamo maslo, moko in mleko, vse skupaj dodamo v...
Zelenjavni polpeti iz zdroba
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netZelenjavo zdušimo v olju, dodamo zdrob, zalijemo z vodo, pustimo da zavre in odstavimo. Maso ohladimo, dodamo drobtine in oblikujemo polpete ter jih spečemo v olju.
Nadevani melancani
Glavne jedi - www.kulinarika.netMelancana očistimo, po dolgem prerežemo in izrežemo sredico. Položimo ju na naoljen pekač v mrzlo pečico nastavljeno na 200 stopinj. Medtem v ponvi na olju prepražimo drobno nasekljano...
Z gobami nadevani krompir po rusko
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netKrompir olupimo in mu odrežemo pokrove. Izdolbemo sredice in oblikujemo votlinice. Na dveh žlicah masla opražimo čebulo, dodamo sveže odcejene suhe gobe in dušimo. Solimo, popopramo...
Piščančja prsa v smetanovi omaki
Omake in namazi - www.kulinarika.netČebulo nasekljamo in prepražimo na olju, da zarumeni. Piščančje prsi narežemo na majhne koščke ali filete in jih popečemo, da se pobelijo, nato jih zalijemo z vodo. Dodamo jušno kocko,...
Zapečena cvetača z drobtinicami in sirom
Ostale jedi - www.kulinarika.netCvetačo očistimo, narežemo na cvetke in hitro pokuhamo v osoljeni vodi, da ni premehka. Odcedimo. V kozici raztopimo maslo, mu dodamo malce olja in na to stresemo drobtinice. Pražimo...
Koromač po moje
Glavne jedi - www.kulinarika.netKoromač narežemo na rezine in ga dušimo v kozici na olivnem olju zalitega z vinom in malo vode. Ko je že dokaj zmehčan, dodamo drobtine, strt česen, solimo in popramo, posujemo s peteršiljem,...
Šampinjoni z orehovim nadevom
Predjedi - www.mojirecepti.comŠampinjone operemo in jim odstranimo bete. V posodico damo sesekljane bete, strt česen, sesekljane orehe, nasekljan peteršilj in drobnjak, ter vse skupaj dobro premešamo. Dodamo še...
Stročji fižol s slanino
Predjedi - www.mojirecepti.comStročji fižol operemo in mu odrežemo konce. Narežemo ga na poljubno velike koščke in ga v vreli vodi kuhamo 40 minut. Vodo solimo proti koncu. Ko je fižol kuhan ga dobro odcedimo. Med...
Klapavice na buzari
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netNa oljčnem olju zarumenimo sesekljano čebulo, dodamo drobtine, sesekljan česen in sesekljan peteršilj. Vse skupaj malo popražimo, dodamo paradižnikovo mezgo, premešamo in dodamo školjke....