Polenta kebabs
Ostale jedi - www.kulinarika.netInstant polento skuhamo po navodilu na embalaži (izberemo opcijo za bolj gosto polento). Ko je kuhana, ji dodamo 2 kocki topljenega sira in nasekljane liste bazilike, premešamo in polento...
Špageti z lososom na hitro
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netV mešalnik damo 500 g paradižnika, rahlo solimo in popramo, dodamo precej bazilike in na hitro zmeljemo (ne prefino). Na olivnem olju na hitro popražimo česen in lososa. Dodamo paradižnik,...
Pečena piščančja bedrca s papriko
Glavne jedi - www.kulinarika.netPiščančji bedrci posolimo, popramo, posujemo s česnom v prahu in papriko v prahu ter pustimo nekaj ur (še bolje čez noč), da se okusi prepojijo. Ko želimo pripraviti bedrci, v globoko...
Melancani v pečici
Glavne jedi - www.kulinarika.net1. Melancane olupimo, narežemo na 1 cm debele fete, posolimo in pustimo stati 2 do 3 ure. 2. V kozici na čebuli skuhamo paradižnik z dodano baziliko in origanom tako, da dobimo omako....
Omaka iz gob in zelenjave
Omake in namazi - www.kulinarika.netNa čebuli in česnu prepražimo gobice, dodamo vso narezano zelenjavo, dodamo začimbe, zalijemo z vodo in pustimo na rahlem ognju dušiti do mehkega. Na koncu potresemo jed z žličko moke,...
Polnjene paprike malo drugače
Glavne jedi - www.kulinarika.netPaprikam odstranimo semena ter jih operemo. Česen in čebulo sesekljamo ter prepražimo na malo olja. Dodamo mleto meso ter pražimo do rjavega. Nato dodamo na kocke narezano slanino,...
Zelenjavni ražnjiči
Glavne jedi - www.kulinarika.netVso zelenjavo (razen paradižničkov in šampinjonov, če so dovolj majhni) razrežemo na približno enako velike koščke. Mlado čebulo in bučke na kolobarje, papriko na pravokotničke itd....
Čičerkina solata z rukolo
Solate - www.kulinarika.netČičerko namočimo čez noč in jo naslednji dan skuhamo. Razmerje med količino paradižnika, rukole in čičerke je odvisno od tega, kakšno solato želimo. V lahki solati, ki je dopolnilo...
Pašta - pečena
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netTestenine skuhamo al dente. Medtem pripravimo omako: na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo česen in kmalu zatem mleto meso. Ko meso ni več krvavo, dodamo na koščke zrezane paradižnike...
Papričino zelje
Glavne jedi - www.kulinarika.netČebulo olupimo, sesekljamo in pražimo na olju, da rahlo porumeni. Medtem očistimo in operemo vso zelenjavo in jo narežemo na kocke velikosti 1,5 x 1,5 cm. Prepraženi čebuli dodamo zelenjavo,...