Zrezki v jajčno sirovem ovoju
Glavne jedi - www.mojirecepti.comV posodici zmešamo jajca, nariban parmezan, timijan, rožmarin, baziliko, origano, sol in poper. Piščančje prsi narežemo na zrezke, jih solimo in popramo. Meso povaljamo v moki, nato...
Bučkini zrezki
Predjedi - www.mojirecepti.comOvsene kosmiče prelijemo z mlekom, dodamo naribane bučke, sol, baziliko in muškatni orešček. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Dodamo jo k bučkam. Naribamo sir, ter dodamo jajci....
Mesni zavitek z jajčevci
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olivnem olju prepražimo na drobno nasekljano čebulo in česen. Nato dodamo mleto govedino in svinjino in dušimo tako dolgo, dokler meso ni skoraj kuhano. Nato dodamo na koščke narezana...
Pizza muffini - nekvašeni
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSesekljamo salamo in sir, nekaj sira odvzamemo za okras. Sesekljamo čebulo in jo na malo olja zlato - rumeno opražimo. Ohladimo. Zmešamo tekoče sestavine (jajca, jogurt, olje in mezgo),...
Kuskus z jajci na oko
Glavne jedi - www.kulinarika.netVodo zavremo s pol jušne kocke in žličko olja; vanjo vsujemo kuskus, odstavimo in počakamo 2 - 3 minute, da se napoji in zgosti. V malo segreto ponev s 3 žličkami olja enakomerno po...
Omleta z bučko
Glavne jedi - www.kulinarika.netJajca dobro stepemo, dodamo mleko, sesekljamo baziliko in timijan, sol in poper. Cukete narežemo na drobne koščke ter jih na žlici olja na hitro prepražimo. V ponvi segrejemo preostalo...
Sojina zeliščna lazanja
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netOsnova: 500 g testenin za lazanjo (jaz uporabljam tiste, ki ne potrebujejo dodatnega predkuhanja). Sicer sledite postopku, ki ga navede proizvajalec. Sojina masa: na ognju segrejemo...
Zapečeni njoki
Ostale jedi - www.kulinarika.netIz sestavin naredimo njoke. Na olju prepražimo čebuli in kasneje dodamo še česen. Zalijemo s pelati in kasneje dodamo še malo vode, da je omaka primerno gosta. Začinimo po okusu. Med...
Špinačni zavitek
Glavne jedi - www.kulinarika.netVlečeno testo lahko kupimo ali naredimo sami, tako kot za štrudl. Špinačo skuhamo in jo odcedimo. Malo jo sesekljamo in vanjo vmešamo ricotto, sol, poper, muškatni orešček, baziliko...
Tortelini s tuno, parmezanom in baziliko
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netTesto zamesimo in pustimo počivati pol ure, potem ga razvaljamo. Iz njega izrežemo kroge in na vsakega na sredino položimo malo nadeva, prepognemo in z vilicami stisnemo robove. Nadev...