Barbacoa govedina
Meso posolimo in popramo ter na vročem ognju na hitro popečemo, približno 5 minut na stran. Dodamo vse ostale sestavine in dušimo, pokrito v pečici, ki smo jo segreli na 125 do 150...
Namaz iz posušenih paradižnikov
Predpriprava: posušene paradižnike čez noč namočimo v mrzli vodi ali prelite z vročo pustimo namakati približno 2 uri. Kapre razsolimo: splaknemo jih pod tekočo vodo, nato namočene...
Rižota z gobami in paradižnikom
V ponvi na oljčnem olju približno 5 minut pražimo drobno nasekljano čebulo. Nato dodamo nasekljane mešane gobe, premešamo in pražimo še približno 2 minuti, da tekočina izpari, potem...
Testenine z zelenjavno omako
Testenine skuhamo po navodilh na embalaži. Za pripravo omake damo v ponev maslo, na katerem prepražimo nariban korenček, nasekljano papriko in paradižnik. nato zelenjavno zalijemo z...
Jajčni špageti po kmečko
Po navodilih na embalaži v večji količini slane vrele vode »al dente« skuhamo špagete, jih odcedimo in zmešamo s pripravljeno omako:Na oljčnem olju ovenemo na lističe narezano...
Pirini špageti z omako iz feferonov
Feferone prepolovimo, očistimo, operemo in zelo drobno narežemo. Čebuli olupimo in narežemo na kockice. Tudi česen olupimo, sesekljamo, solimo in zdrobimo. Bučko operemo in na strgalu...